U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 27 aktivnih Foto: VV arhiva / ilustracija

U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno 27 aktivnih

Varaždinske vijesti | 20.8.2020. u 12:10h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o tri bliska obiteljska kontakta prethodno zaraženih osoba, dvije osobe starije životne dobi i jedna srednje životne dobi, s blažim kliničkim slikama i liječe se kod kuće.

Kod četvrte osobe radi se o ženi srednjih godina, koja se epidemiološki još obrađuje, za sada nepoznatog izvora zaraze, a koja se također zbog blaže kliničke slike liječi kod kuće.

Tijekom jučerašnjeg dana jedna je osoba zbog srednje teške kliničke slike s kućnog liječenja prebačena u Opću bolnicu Varaždin na bolničko liječenje.

Time je broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 27 od čega su 4 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a 23 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 93 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 13 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 90 osoba.

U Međimurskoj županiji je, s današnjim danom, 25 aktivnih slučajeva pozitivnih na koronavirus. Danas do 11 sati uzet je 71 uzorak i analiza je u tijeku. Do sada je ukupno uzeto 2.784 uzorka, izvijestio je međimurski Stožer civilne zaštite. Od jučer su testirane 51 osobe, 50 nalaza je negativno, a jedan nalaz je pozitivan.

- Njih 19 se vratilo s ljetovanja, 4 osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u Republici Hrvatskoj s prijavljenim prebivalištem u Međimurskoj županiji, a preostale 2 osobe su samo s prebivalištem u Međimurskoj županiji. Svi su s bez ili s vrlo blagom kliničkom slikom i nema hospitaliziranih. U samoizolaciji je 137 osoba i svi su kontakti oboljelih.

Označeno u