U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja, među zaraženima i učenik varaždinske škole Foto: VV arhiva / ilustracija

U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja, među zaraženima i učenik varaždinske škole

Varaždinske vijesti | 23.9.2020. u 10:05h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Kod svih novodetektiranih COVID-19 pozitivnih osoba radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a liječe se kod kuće.

U jednom od navedenih slučajeva radi se o učeniku nižih razreda jedne osnovne škole s područja Grada Varaždina te su stoga 21 dijete s po jednim roditeljem i učiteljicom stavljeni u mjeru samoizolacije.

- U istom razdoblju imamo i deset novih osoba koje su se oporavile, čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 14, a navedenoj brojci i dalje pribrajamo dvije hospitalizirane osobe iz druge županije - izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 5 osoba, od čega su tri osobe iz Varaždinske županije, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu.

- Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji time imamo 200 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta - dodali su iz Stožera.

Označeno u