U Varaždinskoj županiji bez novooboljelih, zbog težih simptoma jedna osoba prebačena u Zagreb Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Varaždinskoj županiji bez novooboljelih, zbog težih simptoma jedna osoba prebačena u Zagreb

IHR/Varaždinske vijesti | 6.4.2020. u 13:08h | Objavljeno u Aktualno

- U Varaždinskoj županiji od jučer od 18 sati nije zabilježen ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom. Tako ukupan broj oboljelih sada iznosi 30, ozdravilo je ukupno njih 7, a na liječenju u OB Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja - izvijestili su danas iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Navode kako je posljednja oboljela osoba, radi težih simptoma, prebačena na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

- Što se tiče oboljelih osoba za koje smo tijekom jučerašnjeg dana zaprimili potvrde o zarazi koronavirusom, još uvijek je u tijeku mapiranje kontakata od strane epidemiologa. S obzirom na to da smo jučer prvi puta zaprimili oboljele s lokalnom transmisijom bolesti bez definiranog izvora zaraze, vjerujem da je svima jasno koliko je i više nego prije važno striktno se pridržavati svih uputa i preporuka koje svakodnevno čujete - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano ukupno 485 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1825 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava Varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

Označeno u