ilustracija Foto: Krešimir Đurić

U Varaždinskoj županiji 237 novih slučajeva zaraze, na bolničkom liječenju 112 osoba, 15 na respiratoru, 1 osoba preminula

Varaždinske vijesti | 7.11.2020. u 16:51h | Objavljeno u Aktualno

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 237 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 112 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 70 osoba na odjelu infektologije u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a 27 u Klenovniku. Preminula je jedna osoba starije životne dobi, pozitivna na COVID-19, koja je bolovala i od drugih teških popratnih bolesti.

Tijekom posljednjih tjedan dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je ukupno 1372 novih slučaja čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao brojku 810. Ovime smo na žalost postali županija s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom unutar 7 dana na 100.000 stanovnika na području Republike Hrvatske.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 1621, s obzirom da imamo i 94 otpusta s kućnog liječenja. Od samog početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 2971 slučaj zaraze u našoj županiji.

- S obzirom da je vikend, apeliramo još jednom na sve građane Varaždinske županije da se svih mjera, uputa i preporuka Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pridržavaju odgovorno. Zaraziti se može svatko, na različitim mjestima i to na različite načine i često toga do pojave simptoma nije ni svjestan. No ono što možemo, je da smanjivanjem nepotrebnih bliskih kontakata presiječemo ovaj izrazito negativni trend i tako omogućimo da zdravstveni sustav i odgovarajuću zdravstvenu skrb vratimo svima koji je trebaju. – poručuju iz Stožera.