ilustracija

U Varaždinskoj županiji 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Varaždinske vijesti | 2.9.2021. u 12:07h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je testirano 217 osoba, u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Udio pozitivnih na koronavirus među testiranima je 8,2 posto.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je i dalje deset pacijenata.   Oporavilo se sedam osoba i broj aktivnih slučajeva je 85. 

- U posljednja dva tjedna u Varaždinskoj županiji potvrđeno je ukupno 133 novih slučajeva zaraze koronavirusom. I dok je sredinom kolovoza 14-dnevna incidencija bila 40 novih slučajeva na 100.000 stanovnika, sada je udvostručena i imamo 80 novih slučajeva na 100.000 stanovnika. Među novooboljelima najviše je mladih osoba, što je i za očekivati budući da je u toj dobnoj skupini najmanji postotak cijepljenih. S obzirom da je pred nama početak nove školske godine, apeliram na sve građane, a posebno na mlade da se pridržavaju epidemioloških mjera i budu odgovorni jer time štite one najranjivije skupine. Sve građane koji to još nisu učinili pozivam da se cijepe jer je to najbolji način zaštite protiv težih oblika bolesti Covid-19 – rekla je načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec.