U Varaždinskoj županiji 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom Foto: Ilustracija

U Varaždinskoj županiji 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom

VV | 7.9.2021. u 09:21h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 279 osoba.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 17 pacijenata, među kojima niti jedan nije u jedinici intenzivnog liječenja.  

Oporavilo se sedam osoba, a broj aktivnih slučajeva sada 120. 

- Broj novooboljelih i dalje je u porastu, a 14-dnevna incidencija je porasla na 123 nova zaražena na 100.000 stanovnika. U četvrtom valu u Hrvatskoj i Varaždinskoj županiji, prema anamnezama, obolijevaju necijepljene osobe. Kod 90 posto pozitivnih radi se o osobama koje nisu cijepljene ili su nepotpuno cijepljeni. Cijepljene osobe razvijaju minimalne simptome ovisno o zdravstvenoj kondiciji i rijetko završavaju u bolnici. Bolnička statistika također govori da su hospitalizirane osobe većinom necijepljene - navela je dr. Katica Čusek, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Prema odluci Ministarstva zdravstva, cijepljenje u Varaždinskoj županiji provodi Zavod za javno zdravstvo prema tjednim rasporedima, kao i liječnici obiteljske medicine.

- Time je cijepljenje osigurano svaki radni dan, uključujući i subote za sve osobe koje se žele cijepiti. Cjelokupni zdravstveni sustav je na raspolaganju da se četvrti val stavi pod naš nadzor, a u kojoj mjeri ćemo  ga uspjeti nadzirati ovisi o nama samima s naglaskom da više sve nije u rukama zdravstvenog sustava - napominje dr. Čusek.