U Varaždinskim Toplicama bogat program uz 24. obljetnicu „Oluje“

vv / grad varaždinske toplice | 4.8.2019. u 14:14h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinskim Toplicama se u ponedjeljak, 5. kolovoza, priprema bogat program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i proslave 24. obljetnice vojno redarstvene operacija „Oluja“. Svečanost se održava u organizaciji braniteljskih udruga i Grada Varaždinskih Toplica.

Prijepodnevni program održat će se u Svibovcu. Započinje u 9 sati svetom misom za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Tri kralja. U 10 sati na rasporedu je svečani program kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred Osnovne škole. Okupljeni će položiti vijence i zapaliti svijeće, a moći će se razgledati i prigodna „Spomen soba“. Od 12 sati nastavlja se druženje na turniru u beli.

Poslijepodnevni program se nastavlja u Varaždinskim Toplicama. Od 18:30 je okupljanje branitelja sa zastavama, kao i građana, gostiju u drugih sudionika na Trgu Republike Hrvatske. Slijedi u 19 sati sveta misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u crkvi sv. Martina. Prigodni program održat će se od 19:50 kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica“ gdje će se položiti vijenci i zapaliti svijeće.

Središnji program proslave vojno redarstvene operacije „Oluja“ na Trgu Republike Hrvatske započinje od 20 sati prigodnim govorima organizatora, nakon čega slijedi domjenak, zabavni glazbeni program te druženje branitelja, građana i gostiju uz prikazivanje video zapisa iz Domovinskog rata.

- Pozivamo građane da na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i na sve ostale državne praznike, na svojim kućama i stanovima istaknu hrvatske zastave – poručuju organizatori.

Označeno u