U varaždinskim gradskim školama nema odgađanja nastave Foto: VV arhiva / ilustracija

U varaždinskim gradskim školama nema odgađanja nastave

Varaždinske vijesti | 27.2.2018. u 11:54h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je župan Varaždinske županije Radimir Čačić donio odluku o odgodi nastave za srijedu, 28. veljače, u svim osnovnim i srednjim školama čiji osnivač je Županija, o održavanju nastave u školama kojima je osnivač Grad Varaždin oglasio se i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

- Grad je u neprestanom kontaktu s ravnateljima škola i prema brojčanom stanju djece vidi se da su gotova sva djeca, osim one koja su bolesna, na nastavi. Za djecu III. i VII. osnovne škole redovito voze autobusi te nema nikakve potrebe za neodržavanjem nastave. Napominjem da, ukoliko bi bilo još ovakvih vremenskih neprilika te ukoliko će se vrijeme još pogoršati, za četvrtak i petak ćemo vidjeti, ali ako stanje ostane kakvo je sada nema potrebe da djeca iz gradskih škola nemaju nastavu. Sve škole imaju čiste pristupne putove, moguće je doći do škola, nema energetskih problema na školama tako da za sada, nastava se u gradskim školama odvija po planu i rasporedu - istaknuo je gradonačelnik Čehok danas za medije.

Podsjetimo, nastava se sutra neće održati u 33 osnovne te 14 srednjih škola, kojima je osnivač Varaždinska županija. Već danas su zabilježene teškoće u prijevozu učenika, posebice osnovnoškolaca, pa je nastava danas, 27. veljače, odgođena u pet škola: OŠ Bisag, OŠ Breznički Hum, OŠ Podrute, OŠ Svibovec Toplički i OŠ Visoko.