Bizarno: Slovenci postavili ogradu na sredini mosta na graničnom prijelazu Ormož

M.P.,D.P. | 10.2.2017. u 12:40h | Objavljeno u Aktualno

Slovenci su danas nastavili s postavljanjem ograda duž graničnih prijelaza. Tako su na graničnom prijelazu Virje Otok-Ormož upravo u tijeku radovi na postavljanju metalne panelne ograde.

Neki bi rekli da je to manje zlo, od bodljikave žice kojom su Slovenci zaštitili granicu kod kod Harmice i Bregana Naselja, na graničnom prijelazu Trnovec - Središče ob Dravi, ali i na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska - Zavrč.

Postavljanje ograde komentirao je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

- Nakon postavljanja žice i prepreka na graničnim prijelazima, naši mještani nemaju problema. Normalno se prolazi i odnosi su dobri tako da se ništa nije bitno s te strane za naše mještane promijenilo. Sigurno da vizualno se loše osjećamo kad vidimo da nas se ograđuje sa svih strana i čvrsto vjerujemo da to nije potrebno i da je to krivi potez slovenske Vlade - smatra Korotaj.

Glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić ističe pak kako će se promet kroz granični prijelaz normalno odvijati.

- Zaprimili smo informaciju da će početi radovi na postaljanju fizičke zapreke na dravskom mostu sa slovenske strane. Unatoč tome, prolaz će biti omogućen svim vozilima i promet će se normalno odvijati - kratko nam je rekla Kolarić.

U slovenskoj policiji pak smatraju kako je riječ je o nužnom i privremenom rješenju.

- On će policiji omogućiti učinkovitu zaštitu vanjske schengenske granice u slučaju ponavljanja velikog migracijskog vala kakav se dogodio 2015., a mjera podizanja ograde usmjerena je na zaštitu ljudi i njihove imovine - kazali su za Index.hr u slovenskoj policiji kada se postavljala ogradu na GP Bregana/Obrežje.

 

Označeno u
Galerija slika