U subotu i nedjelju, 15. i 16. listopada u Luminiju Sajam domaćih proizvoda

V.V. | 8.10.2016. u 20:30h | Objavljeno u Aktualno

U subotu i nedjelju, 15. i 16. listopada, u shopping centru Lumini održat će se Sajam domaćih proizvoda. Uz proizvode iz Podravine i Međimurja posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni program.

Sajam domaćih proizvoda u Lumini shopping centar donosi široku paletu proizvoda iz Podravine i Međimurja koji spajaju tradiciju, kreativnost i majstorske vještine. Posjetitelji će sajam moći obići u subotu i nedjelju, 15. i 16. listopada, između 9 i 21 sat.

Jedan o najšarenijih štandova bit će onaj udruge Kreativci Međimurja. Oni stvaraju raznovrsne proizvode ukrašene découpage tehnikom, ukrasne predmete od drva, svim generacijama omiljene cekere i ručno oslikane suvenire.

- Drago nam je da Kreativaca Međimurja ima sve više. Od 2012. godine kad su osnivanje udruge pokrenuli roditelji učenica 3. i 4. razreda Prve osnovne škole Čakovec koje je na kreativno izražavanje potaknula učiteljica Anita Vidas, do danas je broj naših članova narastao na sto deset. Naši su proizvodi spoj tradicije i novih, mladenačkih ideja, a veseli nas što dio novca prikupljenog prodajom naših proizvoda, nakon svakog sajma darujemo u humanitarne svrhe - kazala je Anita Horvat, predsjednica udruge Kreativci Međimurja iz Čakovca.

Sajam domacih proizvoda 2

Udruga žena Kelemen uz rukotvorine prodavat će i kolače spravljene po starim receptima. Socijalno poduzeće Oreh na sajam donosi medenjake, Pčelarstvo Kefelja med i druge pčelarske proizvode, OPG Kušt sir i vrhnje, a OPG Horvat voćna vina i likere.

Što nastaje spojem majstorskih vještina i kreativnosti, pokazat će Ember, obrt koji se bavi izradom drvenih igračaka i suvenira, dizajnerica torbi Iva Pešut te Kiki Art sa svojim igračkama i dekorativnim predmetima od tekstila.

Turističku ponudu sjeverozapadne Hrvatske posjetiteljima će približiti Toplice Sveti Martin i turistička agencija Kompas.

Sajamski ugođaj zaokružit će bogat kulturno-zabavni program koji će se u subotu i nedjelju održavati s početkom u 16 sati. U njemu će nastupiti M-Fit i plesni studio Spin Box iz Novog Marofa, zbor Štigleci, plesne škole D&D, Lena i Feel, tamburaški sastav Taliri, klapa Lucerne i društvo Naša djeca iz Varaždina te učenici Srednje škole Maruševec.

Program će voditi Lidija Benjak.

Označeno u