SRAČINEC "Dovoljna sam snažna da Sračincu i Svibovcu donesem promjene, zato izađite na izbore!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

SRAČINEC "Dovoljna sam snažna da Sračincu i Svibovcu donesem promjene, zato izađite na izbore!"

VV | 21.5.2021. u 10:59h | Objavljeno u Aktualno

- Hvala svima koji su u nedjelju izašli na izbore, posebno svima koji su dali svoj glas meni, ali i svima onima koji su dali glas drugim kandidatima. S obzirom na činjenicu da je prvi puta nakon 20 godina više od polovica birača reklo da želi promjenu, smatram da sam nakon prvog kruga lokalnih izbora ja ta koja tu promijenu može donijeti. Zato pozivam mještane Sračinca da 30. svibnja, u drugom krugu izađu na izbore u još većem broju, bez obzira na stranačka opredjeljenja, obave svoje građansko pravo i obvezu i zaokruže dva - rekla je Valerija Paljak koja je ušla u drugih krug lokalnlih izbora za načelnika te općine.
U prvom krugu Paljak je osvojila 840 glasova, odnosno 36,6 posto glasova birača, a aktualni načelnik ih redova HNS-a Božidar Novoselec 1107 glasova, odnosno 48,23 posto.
- Promjena koju nudim je suštinski zaokret koji sada imamo u Općini Sračinec, a očituje se u jednoj jedinoj rečenici: Općina mora biti servis svojim mještanima, mora raditi transparentno, učinkovito i odgovorno. Mislim da sam time rekla sve. Mi smo kroz ovih nekoliko tjedana komunicirali sa svojim mještanima i predstavili im detaljno program i mislim da znaju što nudimo. Glavni način na koji to želimo postići je da ćemo formirati tim za EU projekte. U jednoj županiji kako što je naša, koja je u zadnje četiri godine prvak po povlačenju EU sredstava, koja nije propustila ni jednu pruženu priliku jer je bila tako vođena, jednostavno ne želim da se takve prilike u mojoj općini propuštaju. Sve ono što se dosad realiziralo na taj način predstavlja se kao čudo, a za sve ostale projekte se zadužujemo - komentirala je Paljak i najavila da će, postane li načelnica, svoju dužnost obnašati volontereski.
- Ne želim biti na teret proračuna Općine Sračinec, već ću to raditi volonterski, ali s punom energijom, transparentno, časno i učinkovito. Primjeri općina gdje su načelnici volonteri uspješni postoje. Proračun nije ničiji privatni bankomat, to je poruka koju želim poslati mještanima, a javni poslovi ne smiju se dodijeljivati po ključu privatnih interesa. I na kraju, želim poručiti mještanima da se ne boje.
- Ne bojim se ni ja, iako je bilo nekakvih prijetnji, možda zato što sam žena. Svima poručujem da sam dovoljno snažna da Sračincu i Svibovcu donesemo promijene - rekla je Paljak.
Na pitanje o kakvim se prijetnjama radi, Paljak je pojasnila kako je riječ o klasičnim Facebook prijetnjama koje su i prijavili.
- Mogu samo reći da te prijetnje nisu beznačajne, ali ne možemo o tome pričati jer smo sve prijavili- rekla je kandidatkinja za načelnicu Sračinca, a na pitanje zna li tko stoji iza toga, rekla je da zna, ali zbog prijave o više detalja nije željela govoriti.
- Ja razumijem tu silnu strast, kad si u politici, kad si o njoj ovisan, a i prije nje više-manje nisi bio ništa. O tome je riječ. To je borba za goli život, za egzistenciju, da budeš nešto. Jer, kad u politici i izgubiš, a nemaš svoju egzistenciju i struku, svoj profesionalni prostor, teško je - komentirao je Čačić koji osobna, ali i u ime Reformista podržava Valeriju Paljak.
- Sračinec je jedina općina u kojoj je jedna stranka, HNS, od prvog dana otkad je općina nastala na vlasti. To govori o tome da mještani nisu ideološki svrstani, nego su dio centra, ljudi kojima je kvaliteta vođenja općine izuzetno važna. I nakon ovih izbora i dalje će biti narodna stranka na vlasti, ali narodna stranka Reformisti koja unosi novu energiju - zaključio je Čačić.