U sklopu Baroknih večeri od 18. rujna najavljena 25. Međunarodna izložba cvijeća

VV/MH | 18.9.2020. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno

Na novinarskoj konferenciji u Gradskoj vijećnici zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Blanka Pazman te tajnica Udruge Karmela Radošević najavile su 25. Međunarodnu izložbu cvijeća u sklopu Baroknih večeri. Izložba se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina, Varaždinske županije, a u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, gradskom tvrtkom Parkovi d.d., Gradskim muzejom Varaždin, Glazbenom školom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka održava od 18. do 28. rujna 2020. godine. 

Blanka Pazman najavila je kako će ove godine izložba biti pripremljena i izvan Starog Grada, te će služiti kao dodatan element dekoracije Varaždina u "baroknom štihu".

- Ove godine će izložba, kao i sve ostale manifestacije, biti u malo drugačijem obliku. Uz nekoliko novih posebnosti, produžili smo trajanje izložbe na 10 dana. Ispred Gradske vijećnice bit će instalacija vezana uz glazbu i cvijeće, a u petak će cijeli  Korzo biti okićen u baroknom štihu. U srijedu, 23. rujna, će na Korzu biti dodan barokni stol na kojem će se predstavljati tim florista koji predstavljaju Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima. Ovu izložbu poklanjamo gradu i građanima, a mi ćemo se potruditi da će to cvijeće biti uredno svih 10 dana. - istaknula je predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije.

Tajnica Udruge Karmela Radošević objavila je rezultate natječaja za najbolji vizual barokne cvjetne gredice. 

- Udruga vrtlara je već prije nekoliko mjeseci raspisala natječaj za najbolji vizual barokne cvjetne gredice. Najljepši vizualni rad izradili su Danijela Antolović i Dario Jemrić, studenti Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Parkovi su im pomogli u pripremi gredice, a sama sadnja je trajala jedno izvjesno vrijeme. Sama gredica smještena je odmah iza katedrale u Varaždinu.- rekla je tajnica. 

Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ured, najavio je što će se osim ugodnog cvijetnog ambijenta nuditi građanima na Korzu tijekom Baroknih večeri. 

- Vezano uz Međunarodnu izložbu cvijeća, mi smo udruzi poklonili klavir u kojem će biti izloženo cvijeće. Molim građane da ne pokušaju svirati na instrumentu jer smo maknuli mehanizam. Uz cvijeće, građani će na korzu moći uživati u jelima, piću i glazbi barokne tematike.- izjavio je Rojnik. 

Sandra Malenica komentirala je organizacijski napredak manifestacija u Varaždinu.

- Rijetki su gradovi koji su uspjeli ono što smo mi napravili. Sve svoje manifestacije smo uspjeli održati, a čak smo i napravili korak naprijed. Naime, ove manifestacije su izašle na gradske ulice. Održavamo 25. godina Koncertnog ureda i Međunarodne izložbe cvijeća, a uz sve to još 50 godina Baroknih večeri. Nadam se da će ovi noviteti ostati i za buduće manifestacije, kada, nadam se, neće biti korone. - tvrdi zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.