U Varaždinu u rad pušteni nova multimedijalna Info točka i aplikacija za pametne telefone

| 27.12.2016. u 13:06h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Gradonačelnik grada Varaždina i predsjednik Turističke zajednice grada, Goran Habuš svečano je u rad pustio novi meeting point koji je postavljen ispred Turističkog ureda TZGV u ulici I. Padovca.

"Meeting point" odnosno multimedijalna Info točka sadrži podatke o turističkoj i kulturnoj ponudi, o izletima u okolici, servisnim informacijama, događanjima i kreativnoj industriji u Varaždinu.

-Svi podaci su na hrvatskom i engleskom jeziku razvrstani po kategorijama te je ukupno obrađeno preko 300 pojmova s više od 520 fotografija - istaknula je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina dodajući da je ovo inače drugi meeting point. Prvog su postavitli 2011. godine na zgradi FOI-ja kojeg su ove godine uništili vandali.

Uz meeting point u rad je puštena i aplikacija za mobilne telefone – inVaraždin za Android i iOS korisnike. Aplikacija sadrži sve podatke o turističkoj i kulturnoj ponudi, servisnim informacijama, događanjima kao i meeting point.

Meeting point će na suvremeni multimedijski način stvoriti nezaobilazno mjesto okupljanja i informiranja o kulturnim, turističkim i gospodarskim dobrima Grada i regije.

Vrijednost projekta je 52 tisuće kuna, a novac za postavljanje meeting pointa osigurali su Turistička zajednica grada Varaždina, Grad Varaždin i Vlada Tajvana, koja je projekt sufinancirala s 3.500 eura.

Gradonačelnik Habuš, među ostalim je istaknuo zadovoljstvom činjenicom da Varaždin sve više postaje turistički prepoznatljiva kontinentalna destinacija.

-Brojke to govore iz godine u godinu i ove godine imamo pozitivan rast. Oko 5 posto je više dolazaka gostiju u Varaždin. I ovo je jedan zgodan iskorak u turističkom smislu koji će svima onima koji dolaze vikendom omogućiti da na jednom mjestu doznaju sve informacije - rekao je Habuš dodajući da je uređaj vrlo jednostavan za korištenje.

-Ako sam se ja snašao na ovome, vjerujte mi da je onda jednostavno - našalio se gradonačelnik, dodavši da bi bilo dobro postaviti još nekoliko takvih instalacija u gradu, na važnim točkama kao što su željeznički i autobusni kolodvor te Korzo.

Galerija slika