Ministar zdravstva RH Vili Beroš Foto: screenshot HTV 4

U protekla 24 sata 5 novooboljelih osoba u Hrvatskoj, još jedna osoba preminula

| 4.5.2020. u 14:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Sedamdeseti je dan od pojave novog virusa u Republici Hrvatskoj, a u proteklih 24 sata imamo 5 novodijagnosticiranih osoba s COVID 19, što daje ukupnu brojku od 2 101 bolesnika. Do sada je obavljeno 39 040 testiranja, a u protekla 24 sata preminula je jedna osoba, iz KBC Split, koja je bila rođena 1960. godine i bila je kronični bolesnik. Do sada imamo 80 preminulih osoba. Trenutačno je 15 osoba na respiratoru, hospitaliziranih je 228 osoba, otpuštenih 594, jedna više od jučer, oporavljenih kod kuće je 928 osoba odnosno 32 više nego jučer, a ukupno je oporavljeno 1 522 osobe, odnosno 33 više od jučer. Od danas 5 novodijagnosticiranih osoba tri su iz Osječko baranjske, a po jedan bolesnik je iz Splitsko dalmatinske i Koprivničke županije - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za novinare nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je na početku konferencije svim profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima uputio iskrene čestitke povodom Dana vatrogastva i blagdana svetog Florijana.

- Danas je počela druga faza, povratak zdravstvenog sustava, a danas ćemo objaviti četiri odluke koje se odnose na mjere za vjenčanja, pogrebe, otvaranja sportskih i dječjih igrališta te ograničavanja zadržavanja. Na pogrebima će biti šira obitelj, za vjenčanja krug osoba koje mogu biti nazočne širi se s najuže obitelji na obitelj i svjedoke, dok zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje ostaje. Donijet ćemo odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja igrališta. Što se tiče mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima ona se neće produljiti - rekao je Božinović.