U posljednje 24 sata u Varaždinskoj županiji 81 novozaraženih, prijavite se za cijepljenje! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U posljednje 24 sata u Varaždinskoj županiji 81 novozaraženih, prijavite se za cijepljenje!

VV | 15.5.2021. u 12:46h | Objavljeno u Aktualno

- U Varaždinskoj županiji je tijekom 24 sata evidentiran 81 novi slučaj zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 365, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 856. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 167 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 81 osoba smještena na lokaciji u Varaždinu, 68 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu je smješteno 18 osoba. U jedinicama intenzivnog liječenja se nalazi 19 osoba, od kojih je 18 na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19 - izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 405 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 32 posto, a udio u svim testiranim uzorcima iznosi 20 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 21.249 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 688.

- Jučer je na četvrtom ovotjednom organiziranom punktu za masovnije cijepljenje u Varaždinskoj županiji primijenjeno 2.326 doza cjepiva, a dodatnih 300 cjepiva primijenjeno je u tvrtkama. Istovremeno se cijepljenje provodi i u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, pa je i ovaj tjedan, već do petka cijepljeno više od 10.000 građana - kažu u Stožeru.

Kako bi što brže postigli visoku razinu procijepljenosti, pozivaju građane da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr.

- Zavod za javno zdravstvo redovito šalje pozive osobama prijavljenima putem navedene platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje. Važno je samo da redovito pratite e-poštu koju ste naveli prilikom prijave, jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata. U slučaju da termin nije bio potvrđen, iskazani interes se ne briše nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme - poručili su iz županijskog Stožera i podsjećaju kako primitkom prve doze cjepiva ne može se odmah postići zaštita od zaraze i težih oblika oboljenja jer organizmu treba vremena da razvije antitijela.
- Zato budite i dalje oprezni i poštujte preporučene epidemiološke mjere - poručuju.

cijepljeni_VŽŽ-150521.jpg

Označeno u