U posljednja 24 sata 311 novih slučajeva zaraze: preminule četiri osobe

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.9.2020. u 09:59h | Objavljeno u Aktualno

U posljednja 24 sata zabilježeno je 311 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, rekao je Nacionalni stožer civilne zaštite.

- Ukupno aktivnih imamo 2.566 slučajeva. Testirali smo 175.346 osoba od početka, u protekla 24 sata 4.122 osobe. Ukupno na bolničkom liječenju imamo 258 osoba, od kojih je 15 bolesnika na respiratoru, to su u odnosu na jučer četiri nova pacijenta. Ukupno se oporavilo 7.968 osoba, a u protekla 24 sata iz bolnice je otpušteno 30 osoba. U posljednja 24 sata četiri osobe su preminule - rečeno je na presici Stožera.

Među ostalim rečeno je da su donijeli odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije na zahtjev tamošnjih stožera.

- To se odnosi na ograničavanje svadbenih i privatnih svečanosti, okupljanja, držanja temeljnih epidemioloških mjera, a odluke će biti uskoro objavljene - rekao je ministar Davor Božinović.

- Nema novih žarišta - kazao je Krunoslav Capak odgovarajući na pitanje novinara je li, s obzirom na dašanju brojku, došlo do nekih novih žarišta. Kazao je da je većina oboljelih iz samoizolacije.

Na pitanje hoće li se brojke smanjiti do jeseni Capak je rekao da postoje predikcijski modeli.

- Naši modeli pokazuju da će doći do pada novooboljelih. Krajem devetog ili početkom desetog mjeseca krivulja će značajno padati prema dolje - kazao je Capak.