U ponedjeljak u posjet Varaždinskoj županiji dolazi predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić

VV | 17.10.2021. u 18:36h | Objavljeno u Aktualno

U ponedjeljak, 18. listopada, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić posjetit će Varaždinsku županiju.

U sklopu programa predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, predstavit će županu Varaždinske županije Anđelku Stričaku i predstavnicima lokalne samouprave s područja Županije investicijske projekte i planove HEP-Operatora distribucijskog sustava na području Elektre Varaždin. U razdoblju od 2018. do 2020. ta su ulaganja iznosila 70,4 milijuna kuna.  Najznačajnija investicija bila je rekonstrukcija  35/10(20) kV  transformatorske stanice Varaždin 1, vrijedna 10 milijuna kuna, a u tijeku je višegodišnji projekt  prelaska niskonaponske mreže na 20-kilovoltnu razinu u vrijednosti 21 milijun kuna.

U obilasku rasklopišta Trakošćan predstavit će se projekti koji za cilj imaju povećanje sigurnosti opskrbe u pograničnom, odnosno zapadnom dijelu Županije (Grad Lepoglava te općine Bednja i Donja Voća). U blizini rasklopišta, u rad će se pustiti ELEN punionica za električna vozila, koja će biti 300. punionica u HEP-ovoj mreži u Hrvatskoj. Projektom e-mobilnosti HEP potvrđuje ulogu ključnog subjekta u elektrifikaciji i dekarbonizaciji prometa u Hrvatskoj i pruža potporu razvoju turističkih destinacija u Hrvatskoj, poput dvorca i park šume Trakošćan.

Na početku programa Predsjednik Uprave Barbarić će u nazočnosti župana Stričaka, učenicima škola s iz Varaždinske županije uručiti HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU! koja se od 1995. dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima znanja iz matematike, fizike i elektrotehnike. Svi će sudionici potom obići ove godine moderniziranu baždarnicu električnih brojila, u koju je uloženo 2,5 milijuna kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci