U Poduzetničku zonu Jalžabet dolazi novi investitor, njemački proizvođač dječjeg namještaja Tobi

MGA | 12.7.2022. u 15:16h | Objavljeno u Aktualno

Jedna od tema sjednice Općinskog vijeća Jalžabet, koja se održava večeras, bit će i prijedlog prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni Jalžabet vlasniku njemačkog proizvođača dječjeg namještaja Tobi GmbH & Co. KG.

Očekuje se da će vijećnici prihvatiti ovu točku kojom načelnik predlaže prodaju zemljišta te da će dobiti ovlaštenje za sklapanje kupoprodajnog ugovora. Kako doznajemo, njemački se investitor odlučio za Poduzetničku zonu Jalžabet nakon što je obišao više poduzetničkih zona u okolici.

Općina je provela javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Jalžabet, k.č.br. 1006/11, KO Jakopovec, površine 39.680m2, a ponuditelj je bio Christian Pihale iz Njemačke, vlasnik njemačke tvornice Tobi, koji je ujedno Općini predstavio i svoj poslovni plan.

Ponuđena cijena iznosi 11,5 eur za 1m2, tako da se cijela parcela prodaje za nešto više od 450.000 eura. Gospodin Pihale je vlasnik poduzeća Tobi GmbH & Co. KG iz Njemačke koja proizvodi namještaj pod brendom babybay.

Tvrtka se bavi proizvodnjom dječjeg namještaja, posebno dječjih krevetića te se u Jalžabetu planira proizvodnja 70.000 do 80.000 krevetića godišnje. Investitor planira zapošljavanje do 150 radnika te izgradnju kompletnog proizvodnog pogona, od dobave sirovina do gotovog proizvoda za isporuku kupcu.