U Petrijancu izabrano vodstvo mladih Reformista Sjever Foto: NS - Reformisti

U Petrijancu izabrano vodstvo mladih Reformista Sjever

Varaždinske vijesti | 14.10.2018. u 15:39h | Objavljeno u Aktualno

U Petrijancu je jučer, 13. listopada, održana Osnivačka skupština Interesnog odbora mladih Sjever u koju ulaze organizacije Petrijanca, Sračinca, Cestice i Vinice. Za predsjednicu je izabrana Tihana Horvat iz Nove Vesi, a za potpredsjednike Alen Koprek (Nova Ves) i Lidija Kramar (Sračinec).

U uvodnom obraćanju sve prisutne pozdravio je predsjednik Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i zamjenik župana Tomislav Paljak koji izrazio zadovoljstvo okupljenim brojem mladih te istaknuo kako Varaždinska županija prepoznaje činjenicu da su mladi naša budućnost i nabrojio sve projekte posebno u obrazovanju koji se provode diljem županije.

- Pred velikim brojem okupljenih mladih predstavljen je i plan budućih aktivnosti te brojni programi i teme kojim će se aktivno posvetiti ova organizacija i novo izabrano vodstvo. Svaki dio županije ima svoju problematiku i svoje teme vezane na mlade o kojima je potrebno razgovarati. Upravo ova organizacija koja okuplja mlade s područja općina Petrijanec, Sračinec, Cestica i Vinica komunicirat će svoje probleme prema županijskom vodstvu i Savjetu mladih varaždinske županije u kojem Reformisti imaju svog člana, povjerenika Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije Dominika Kobzineka. Broj okupljenih i broj mladih koji se priključuju Reformistima diljem Županije još je jedan pokazatelj kako mladi sve više prepoznaju projekte koje rade Reformisti na području cijele Varaždinske županije na čelu sa županom i predsjednikom Narodne stranke – Reformisti, Radimirom Čačićem - ističu iz stranke.

Do sada su osnovani IO mladih Gradske organizacije Varaždin i IO mladih Zapad u koji ulaze gradovi Ivanec, Lepoglava, Općine Klenovnik, Vidovec, Maruševec, Donja Voća i Bednja.

Podršku osnivanju ove organizacije, osim predsjednika Županijske organizacije Reformista i zamjenika župana Tomislava Paljaka, podršku su dali i predsjednik Općinske organizacije Petrijanec i županijski vijećnik Roman Strelec, predsjednik Općinske organizacije Sračinec i županijski vijećnik Mihael Liber te predsjednica mjesnog odbora Nova Ves Ivanka Divjak.