U petak obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Foto: VV arhiva

U petak obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Varaždinske vijesti | 14.11.2017. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U petak 17. studenoga, s početkom  u 17 sati, ispred Gradske vijećnice na Trgu kralja Tomislava bit će obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Učenici varaždinskih osnovnih škola, predstavnici braniteljskih udruga grada i varaždinske županije kao i okupljeni građani, svijećama će na trgu ispred Gradske vijećnice ispisati riječ VUKOVAR.

Predstavnici grada i županije obratit će se kraćim prigodnim govorima, a molitvu za žrtve pale u Vukovaru predvodit će kancelar Varaždinske biskupije, prečasni Ivan Rak. Organizatori obilježavanja su Grad Varaždin i Varaždinska županija koji su kupili 500 svijeća – lampiona u obliku vukovarskog vodotornja. Kupnjom lampiona u obliku vodotornja, jednog od simbola obrane Vukovara, pomaže se Udruzi "Vukovarski leptirići" koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju.

Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. donio je Hrvatski sabor 1999. godine i tom je odlukom određeno na dostojanstven i primjeren način odati počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode. Svi građani pozvani su da dođu na odavanja počasti vukovarskim žrtvama.