U općini Vidovec kandidaturu za načelnika predao i nezavisni kandidat Mihael Blažeković

VV | 30.4.2021. u 17:21h | Objavljeno u Aktualno

Konkurent HDZ-ovom kandidatu Brunu Hraniću, bit će i predstavnik nezavisne liste, Mihael Blažeković koji je u četvrtak uspješno predao svoju kandidaturu u Općini. Rođen 1. siječnja 1995. godine u Varaždinu, živi u Nedeljancu u Općini Vidovec. U 2018. godini magistrirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Financije, s pohvalom Magna cum laude, na temu „Ocjena financijskog poslovanja društava za izgradnju i održavanje cesta u Republici Hrvatskoj“.

Osim studentskih poslova, godinu dana je bio i demonstrator na Katedri za financije s naglaskom na kolegijima Javne financije, Lokalne financije, Upravljanje javnim dugom te Public Finance.

- Do kraja mandata smanjiti ćemo prirez na 0% kako bi povećali neto plaće mještana. Ukinut ćemo naknade za vijećnike i ta sredstva upotrijebiti za veće rodiljne naknade. Sufinancirati ćemo okrupnjavanje zemljišta radi povećanja prinosa i poticanja OPG-ova. U dugom roku otvoriti ćemo logističku zonu u Krkancu jer u RH fali logističkih kapaciteta. Tužno ćemo brendirati kao selo ruralnog turizma. Napisat ćemo novu strategiju ruralnog turizma - rekao je Blažeković.

Također je ukazao ne neke probleme koje prema njegovom mišljenju muče stanovnike općine Vidovec.

- Trenutno izvanredni studenti nemaju pravo na stipendije pa bi i njih uključili u natječaj za stipendije. Ne potiče se osnivanje obrta i tvrtki na području općine osim oslobođenja od komunalne naknade. Ne funkcionira poduzetnička zona Barutana. Mi bismo napravili zonu između Krkanca i Tužnog radi brze ceste, a već imamo zainteresirane ulagače - naglasio je Blažeković koji će u izbore krenuti sa sloganom: "Nove ideje. Vrijeme je."

178902870_3029705573940887_8343804362493819446_n.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci