U Novom Marofu predstavljena koalicija SDP-HNS-Nezavisna lista "Za Marof" - "Zajedno možemo"

V.M./Varaždinske vijesti | 24.3.2017. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

U Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu predstavljen je program koalicije SDP, HNS i Nezavisne liste "Za Marof" pod sloganom "Zajedno možemo".

Kako je istaknuo kandidat za gradonačelnika Novog Marofa Mladen Smoljanec, u svom su programu pripremili pet koraka koje će realizirati odmah nakon preuzimanja vodstva u Gradu Novom Marofu i pet koraka koje će ostvariti za trajanja mandata od 2017. do 2021. godine.

- Preuzimanjem vodstva u Gradu napravit ćemo mnogo promjena, promjena koje su nužne da bi se grad razvijao na bolje. Uz mene je sjajan tim ljudi, gospodin Darko Hrenić i gospodin Zoran Šantek. Iza nas su znanje, sposobnost, iskustvo, ali i rezultati koje smo ostvarili za prethodna mandata. Mi smo garancija da će se stvari pomaknuti na bolje - istaknuo je na predstavljanju Smoljanec.

Prvih pet koraka, za koje koalicija smatra da su nužni, su autonomija mjesnih odbora što bi značilo financijsku neovisnost i zajamčeni godišnji financijski prihod za svaki mjesni odbor. Povećat će se godišnja naknada za vatrogastvo na 800 tisuća kuna, što će biti direktna pomoć za kupnju novog vozila i nabavke opreme za sva društva. Treći korak su sport i udruge, a planira se povećanje mjesečne naknade za 20 posto, a od 2018. raspisat će se i natječaj za potpore svim društvima i udrugama na području grada.

- Tu je i povećanje naknade za novorođenčad koja je sada tisuću kuna, a mi ćemo ju povećati na dvije tisuće kuna. Važna nam je demgorafska obnova našeg grada i smatramo da je ovo jedan od način kako da pomognemo budućim roditeljima. Tu su i naši stipendisti, a planiramo povećati broj stipendija na 60 godišnje i visinu mjesečne stipendije na tisuću kuna - najavio je Smoljanec.

HNS-ovac Zoran Šantek, kandidat za zamjenika gradonačelnika napomenuo je kako se trenutna vlast u Novom Marofu "više bavila pričama nego realizacijom konkretnih projekata".

- Ova koalicija odgovor je na sve ono što u ovom gradu definitivno nije dobro. Sami projekti koje smo pobrojali su oni koji se već jedno vrijeme vrte i na koje naši građani čekaju realizaciju. Mi smo odgovor na trenutnu vlast u Novom Marofu koja je jako malo dala. Bilo je puno slikanja, puno priče, međutim realizacije projekata nije bilo - naglasio je Zoran Šantek, kandidat za zamjenika gradonačelnika.

Nezavisni Darko Hrenić, koji je bio gradonačelnik Novog Marofa šest godina, pojasnio je razloge svoje kandidature za zamjenika gradonačelnika.

- Posljednje dvije godine nisam gradonačelnik i nisam mogao slušati tu količinu alternativnih istina, koje nemaju smisla. Sad možemo vidjeti neke kao što su ona da je počelo uređivanje Ulice Otona Ivekovića prije godinu dana, a nema niti kamena. Najavljuju se hoteli, govori se da je manjak smanjen na nula kuna, da bi u ponedjeljak na Gradskom vijeću doznali da je manjak 1,123,000.00 kuna. To je još jedan pokazatelj loše vlasti koja dva mjeseca prije izbora ide u rebalans proračuna. To rade oni koji su radili ono što nisu trebali sa sredstvima koje nemaju - naveo je Hrenić.

Što se tiče drugih pet koraka koje koalicija "Zajedno možemo" koje planiraju ostvariti u mandatu, tiču se oživljavanja poslovnih zona, dogradnje dječjeg vrtića, poboljšanje cestovne infrastrukture osobito istočne obilaznice i rekonstrukcije državne ceste D24, Novi Marof-Podrute. Tu su izgradnja Srednje škole Novi Marof i Područne škole Ključ u Oštricama te projekti komunalne infrastrukture, a tiču se sanacije odlagališta "Čret" i Aglomeracije "Novi Marof".

zajedno_možemo3.jpg

zajedno_možemo2.jpg