U našoj županiji trenutno 168 izbjeglica iz Ukrajine, prihvatni centar u Toplicama gotovo popunjen Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U našoj županiji trenutno 168 izbjeglica iz Ukrajine, prihvatni centar u Toplicama gotovo popunjen

IHR/Varaždinske vijesti | 11.3.2022. u 15:45h | Objavljeno u Aktualno

- U Varaždinskoj županiji, prema jutrošnjim podacima, boravi 165 izbjeglica iz Ukrajine, 88 ih se trenutno nalazi u prihvatnom centru u Varaždinskim Toplicama, 66 u privatnom smještaju, a u tranzitnom centru u Areni trenutno se nalazi 11 izbjeglica iz Ukrajine. Neki su već otišli za Split, a ovi koji su ostali premjestit će se u prihvatni centar u Varaždinske Toplice, gdje još ima mjesta - rekla nam je Sandra Vidaček, v. d. ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Iz županijskog Društva Crvenog križa i dalje pozivaju građane da se jave za volontiranje.

- Pozivamo sve koji žele volontirati da nam se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Molimo građane koji se javljaju da nam napišu kada na njih možemo računati, no trenutno postoji potreba i za volonterima koji bi nam pomagali u ažuriranju stranica i infromacija, a postoji i potreba za prevoditeljima, pa pozivamo građane da nam se jave - rekla je Sandra Vidaček, v.d. ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije.