ilustracija

U Međimurskoj županiji 14 novooboljelih, jedna osoba preminula

Varaždinske vijesti | 26.2.2021. u 11:06h | Objavljeno u Aktualno

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 118 osoba od čega je evidentirano 13 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji, što je 11,01 % pozitivnih od broja testiranih. U protekla 24 sata oporavilo se 13 osoba.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 107. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 41 461 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Iz drugih županija javljeno je o 1 pozitivnom slučaju dokazanom PCR testom, a obavljenim testiranjima s Ag brzim testovima evidentiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 37 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su 2 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 77 godine s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.

U subotu, 27. veljače 2021. godine nastavit će se druga faza cijepljenja osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima. Cijepljenje će se i ove subote održati na 3 punkta, u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu te dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1500 osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje. Također, dostupna je internetska platforma za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje.