U MBO postrojenje u Brezju mogao bi početi stizati otpad iz Dubrovnika?!

| 27.3.2017. u 13:08h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Dubrovački otpad, i to čak 20.000 tona, moglo bi završiti u Varaždinu, odnosno u MBO postrojenju u Brezju, koje je u vlasništvu tvrtke C.I.O.S. MBO.

Kako doznajemo iz dubrovačke Čistoće, na natječaj za zbrinjavanje su pristigle četiri ponude, no zatražene uvjete u cijelosti su ispunile dvije tvrtke i to Eko Flor Plus, koja je ponudila zbrinjavanje po 340 kuna po toni, i varaždinski C.I.O.S. MBO, koji je ponudio zbrinjavanje po cijeni od 550 kuna po toni.

Svrha je oporaba

- Društvo C.I.O.S. MBO dalo je ponudu za pružanje usluga obrade miješanog komunalnog otpada nastalog na području Grada Dubrovnika i okolnih jedinica lokalne samouprave u postrojenju za mehaničko-biološ- ku obradu otpada (MBO) u Varaždinu. S obzirom na to da je u predmetnom Javnom pozivu naznačeno da je svrha poziva oporaba i/ili zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, ponuda C.I.O.S. MBO je uključivala obradu otpada u MBO postrojenju, koja je utemeljena na uvažavanju načela i redu prvenstva gospodarenja otpadom, sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom - kazala nam je Tajana Tomašević, voditeljica ureda Uprave C.I.O.S.-a.

Naglašava da varaždinsko MBO postrojenje ima kapacitete potrebne za obradu dubrovačkog smeća.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u