U MBO postrojenje u Brezju mogao bi početi stizati otpad iz Dubrovnika?!

| 27.3.2017. u 13:08h | Objavljeno u Aktualno

Dubrovački otpad, i to čak 20.000 tona, moglo bi završiti u Varaždinu, odnosno u MBO postrojenju u Brezju, koje je u vlasništvu tvrtke C.I.O.S. MBO.

Kako doznajemo iz dubrovačke Čistoće, na natječaj za zbrinjavanje su pristigle četiri ponude, no zatražene uvjete u cijelosti su ispunile dvije tvrtke i to Eko Flor Plus, koja je ponudila zbrinjavanje po 340 kuna po toni, i varaždinski C.I.O.S. MBO, koji je ponudio zbrinjavanje po cijeni od 550 kuna po toni.

Svrha je oporaba

- Društvo C.I.O.S. MBO dalo je ponudu za pružanje usluga obrade miješanog komunalnog otpada nastalog na području Grada Dubrovnika i okolnih jedinica lokalne samouprave u postrojenju za mehaničko-biološ- ku obradu otpada (MBO) u Varaždinu. S obzirom na to da je u predmetnom Javnom pozivu naznačeno da je svrha poziva oporaba i/ili zbrinjavanje miješanog komunalnog otpada sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom, ponuda C.I.O.S. MBO je uključivala obradu otpada u MBO postrojenju, koja je utemeljena na uvažavanju načela i redu prvenstva gospodarenja otpadom, sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom - kazala nam je Tajana Tomašević, voditeljica ureda Uprave C.I.O.S.-a.

Naglašava da varaždinsko MBO postrojenje ima kapacitete potrebne za obradu dubrovačkog smeća.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci