"U mandatu ministra Kujundžića 435 milijuna kuna investicija u zdravstvo Varaždinske županije"

Varaždinske vijesti | 20.5.2019. u 12:57h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskoj Općoj bolnici danas je i službeno pušten u rad uređaj za magnetsku rezonanciju (MR) vrijedan 7,1 milijun kuna. Nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva.

Njegova vrijednost od gotovo milijun eura dio je 435 milijuna kuna investicija u zdravstvu na području Varaždinske županije koja su stigla u mandatu aktualnog ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je i sam danas stigao u Varaždin kako bi bio prisutan na početku rada ovog, za varaždinsku bolnicu, mještane cijele Varaždinske, ali i stanovnike okolnih županija, izuzetno važnog uređaja, ističu u županijskom HDZ-u. Po samom dolasku u Varaždin ministar se susreo sa saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom.

magnetska_3_1.jpg

– Uređaj za magnetsku rezonanciju je uređaj bez kojega danas bolnica ovog tipa ne može raditi. Ovime bolnica značajno podiže razinu zdravstvene usluge i on će sasvim sigurno pridonijeti kraćem čekanju pacijenata na pretrage. Ovom magnetskom rezonancom bit će napravljen pozitivan pomak u dijagnostičkome, a time i terapijskom smislu – kazao je Kujundžić te najavio da osim u varaždinskoj bolnici, gdje je uređaj pušten u rad, uskoro takav uređaj stiže i u Županijsku bolnicu Čakovec što znači još bolje uvjete u zdravstvu za stanovnike sjevera Hrvatske.

Na svemu učinjenom ministru je zahvalio saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak prisjetivši se zajedničkog sastanka s ministrom 14. srpnja 2017. godine u Hrvatskom saboru na kojem su bili i tadašnji pomoćnik ministra dr. Denis Kovačić, župan Radimir Čačić te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac. Tada se razgovaralo, osim o nabavi MR i CT uređaja, i o izgradnji Objedinjenog hitnog bolničkog prijema te izgradnji Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama.

– Prvi razgovori oko nabave MR uređaja vođeni su na jednom sastanku koji sam organizirao u Hrvatskom saboru, a kojem su prisustvovali uz ministra Kujundžića, tadašnji njegov pomoćnik dr. Kovačić, župan Varaždinske županije Čačić, predsjednik županijske skupštine Runac i ja. Dugoočekivani MR konačno je ovdje i danas je započeo s radom. Zahvaljujem ministru Kujundžiću na tome – izjavio je Stričak.

Dodao je kako je to samo dio investicija u zdravstvu na području Varaždinske županije koje se mjere u stotinama milijuna kuna. Spomenuo je izgradnju i uređenje objekta za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu vrijednosti 51,5 milijuna kuna. Zatim, izgradnju dnevne bolnice u vrijednosti 49,8 milijuna kuna te objedinjenog Hitnog bolničkog prijema u vrijednosti 19,9 milijuna kuna, objekte koji se uskoro počinju graditi također u sklopu OB Varaždin.

– Tijekom mandata ministra Kujundžića ugovoreno je do sada preko 435 milijuna kuna investicija u zdravstvu na području Varaždinske županije, što je najviše ikad u mandatu jednog ministra – zaključio je Stričak.