U Lepoglavi potpisan sporazum o zajedničkom izlasku na izbore koalicije HNS-SDP-HSU

Varaždinske vijesti | 12.4.2017. u 18:21h | Objavljeno u Aktualno

U Lepoglavi je danas potpisan sporazum između SDP–a, HNS–a i HSU-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore. Ujedno su predstavljeni i zajednički kandidati pa će tako u izbornu utrku za gradonačelnika ponovo HNS-ov Marijan Škvarić, dok je kandidat za njegovog zamjenika SDP-ov Hrvoje Kovač.

Sporazum su potpisali Milan Pavleković, predsjednik lepoglavske Podružnice HNS-a, Hrvoje Kovač, predsjednik GO SDP-a Lepoglava i Ignac Lončar, predsjednik GO HSU-a Lepoglava. Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i Božica Makar, saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Varaždinske županije, Mario Habek, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Varaždinske županije i Milan Škvorc, predsjednik HSU-a Varaždinske županije.

Dobro poznati dvojac, Škvarić i Kovač, koji je Lepoglavu vodio i u protekle četiri godine, ukratko je predstavio koalicijski program. Tom su prilikom istaknuli kako su im i do sad građani bili ispred politike, a time će se voditi i naredne četiri godine.

- Mi se ne bavimo ispraznom politikom, mi imamo politiku sa sadržajem - poručio je Marijan Škvarić te istaknuo kako je jedan od ciljeva u naredne četiri godine dodatno ojačati gospodarstvo, otvoriti nova radna mjesta, ali i povećati prosjek plaća radinicima. Pritom je naveo i važnost jačanja poduzetničke zone kao i važnost realizacije projekta Tehnološkog centra drvne industrije.

Kao jedan od bitnih projekata za razvoj gospodarstva, ali i za cjelokupni daljnji razvoj Lepoglave, Škvarić je naveo realizaciju projekta brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Đurmanec. Dodao je i kako će cestovna i komunalna infrastruktura i dalje biti na listi prioriteta Grada Lepoglave.

U razvojnom programu Lepoglave važnu ulogu ima i poljoprivreda.

- Poticat ćemo aktivnosti vezane uz razvoj poljoprivrede, posebice po pitanju pomoći OPG-ovima. Želimo da svi viškovi koje proizvedu naši OPG-ovi završe na našem području. Planiramo kroz poticaje izdvojiti najmanje milijun kuna bespovratnih sredstava – istaknuo je Škvarić.

Hrvoje Kovač je pak istaknuo kako će SDP biti "savjest koja uvijek propitkuje ispravnost planiranih zajedničkih postupaka i odluka".

- SDP se u protekle četiri godine, zajedno s koalicijskim partnerima, izborio za veću društvenu jednakost i socijalnu pravednost u Lepoglavi – rekao je Kovač te najavio nastavak nagrađivanja učenika, nastavak stipendiranja studenata, ali i gradnju POS-ovih zgrada za mlade obitelji. Usto, najavio je i veće iznose za financiranje udruga, te razvoj sporta, kako profesionalnog, tako i rekreativnog.

HSU-ov Ignac Lončar istaknuo je pak kako njih tri zajedno, Škvarić, Kovač i on, podsjećaju na tri generacije jedne obitelji.

- Mi imamo politiku s konkretnim aktivnostima koje garantiramo mi sami – od našeg mladog i perspektivnog te vrlo aktivnog budućeg zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača preko glavne radilice našeg tima i skorašnjeg gradonačelnika u četvrtom mandatu Marijana Škvarića, do moje malenkosti koji možda životnim iskustvom i dosadašnjim radom mogu pomoći u donošenju dobrih odluka – rekao je Lončar.

Predsjednik lepoglavskog HNS-a Milan Pavleković na kraju je rekao kako je danas predstavljen tek manji dio opširnog programa te je još jednom naglasio kako će i u naredne četiri godine ovom timu, i cijeloj koaliciji, građani biti na prvom mjestu.

Predstavnici županijskih organizacija HNS-a, SDP-a i HSU-a, Božica Makar, Mario Habek i Milan Škvorc su pak naglasili kako je predstavljena koalicija najbolje rješenje za nastavak razvoja grada Lepoglave.

- Ta koalicija najbolje je rješenje i za cijelu Varaždinsku županiju – složili su se Makar, Habek i Škvorc.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci