U kolovozu broj nezaposlenih padao, najviše posla u prerađivačkoj industriji Foto: Ilustracija

U kolovozu broj nezaposlenih padao, najviše posla u prerađivačkoj industriji

V.M./Varaždinske vijesti | 13.9.2016. u 16:27h | Objavljeno u Aktualno

Broj nezaposlenih na području Varaždinske županije pao je u kolovozu za 1,3 posto u odnosu na srpanj ove godine, a najviše je slobodnih radnih mjesta bilo u prerađivačkoj industriji.

Prema Mjesečnom statističkom biltenu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u Regionalnom uredu Varaždin u kolovozu je evidentirano 5.536 nezaposlenih osoba.

Najviše je nezaposlenih na području grada Varaždina, 2.599 osoba. Slijedi Ivanec s 1.577, Ludbreg s 617, Novi Marof s 519 i Cestica s 224 nezaposlene osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih manji je za 1,3% ili za 75 osoba, a u usporedbi s istim mjesecom (kolovoz) 2015. godine broj nezaposlenih manji je za 1.489 osoba, odnosno 21,2%. Ujedno je evidentirane i 71 osoba kao tražitelj zaposlenja.

Tijekom kolovoza evidentirana je 641 nova nezaposlena osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 374 osobe, 1 osoba iz individualne poljoprivrede, 25 osoba iz nekog drugog oblika rada, nakon škole 113, a iz neaktivnosti 128 osoba.

Tijekom kolovoza, RU Varaždin bilježi pad registrirane nezaposlenosti u svim ispostavama osim u ispostavi Varaždin. Prošlog je mjeseca prijavljeno 1.110 slobodnih radnih mjesta, što je za 34,1% (282 slobodna radna mjesta) više nego u proteklom mjesecu, te 3,4% (37 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (kolovoz 2015).

Najviše slobodnih radnih mjesta bilo je u prerađivačkoj industriji, obrazovanju, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, trgovini na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala te u građevinarstvu.

Iz evidencije nezaposlenih osoba RU Varaždin prošlog je mjeseca zaposlena ukupno 451 osoba na temelju radnog odnosa. To je 6,4% manje nego u prethodnom mjesecu i 16,2% manje nego u istom mjesecu prošle godine. Iz evidencije RU Varaždin tijekom kolovoza 2016. godine također su zaposlene 24 osobe na temelju drugih poslovnih aktivnosti.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci