Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno ukupno 282 prekršaja

J.Š./Varaždinske vijesti | 23.6.2020. u 20:51h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 19. do 22. lipnja (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 33 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i dva prekršaja odbijanja alkotestiranja, 154 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane, 4 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 55 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno su utvrđena 282 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.78 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 119 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 7 prometnih nesreća i to pet prometnih nesreća sa materijalnom štetom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 282 prekršaja.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su 7 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Trnovcu, Poljancu, Slokovcu, Ljubešćici, Donjem Vratnu i u dva slučaja u Varaždinu. Radi se o prekršajima koji se odnose na; tuča, svađa, vika i galama, vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.