U Hrvatskoj od jučer novih 56 novih slučajeva, ukupno 551 osoba oboljela od koronavirusa Foto: Ilustracija/Arhiva VV

U Hrvatskoj od jučer novih 56 novih slučajeva, ukupno 551 osoba oboljela od koronavirusa

IHR/Varaždinske vijesti | 27.3.2020. u 09:18h | Objavljeno u Aktualno

- U Hrvatskoj od jučer od 16 sati imamo 56 novih slučajeva oboljelih od koronavirusa tako da sada u Hrvatskoj imamo ukupno 551 bolesnika. U periodu od 24 sata detektirano je 70 novih bolesnika, što je s epidemiološki gledano u fazi linearnog, a ne eksponencijalnog rasta. Jučer su provedena 4.482 testiranja, odnosno 524 u posljednja 24 sata - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kako je prosječna dob oboljelih 48,2 godine, a od jučer u Hrvatskoj imamo troje premilih pacijenta zbog koronavirusa.

- Oporavljeno je 37 bolesnika i nadamo se da će i drugi bolesnici pokazivati znakove oporavka. Ovaj podatak ulijeva nadu i nadam se da će zajedničkim naporima doći do toga - rekao je Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić istaknula je kako je u Hrvatskoj trenutno osam osoba na respiratoru.

Na pitanje novinara hoće li se na koronavirus testirati svi djelatnici u zdravstvenim ustnovama posebno onima gdje ima slučajeva zaraze koronavirusom, ministar Beroš je rekao da se radi na tome i da će svima djelatnicima, prije nego počnu s poslom, biti izmjerena temperatura.

Označeno u