U Hrvatskoj danas 14 novooboljelih; u Splitu preminula osoba u teškom kroničnom stanju

MGA/VV | 26.4.2020. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno

Prema objavi Nacionalnog stožera civilne zaštite u 14 sati, u Hrvatskoj je u protekla 24 sata potvrđeno novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je i novi smrtni slučaj u KBC-u Split, a riječ je o starijem muškarcu iz Doma za starije osobe te je on 55-ta žrtva zaraze u Hrvatskoj.

- U Hrvatskoj je do danas registrirano ukupno 2.030 oboljelih. Na respiratoru je 32 bolesnika, dvoje više u odnosu na jučer. Otpušteno je 508 bolesnika iz zdravstvenih ustanova. Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više u odnosu na jučer - izvijestio je ministar Beroš.

Alemka Markotić, ravnateljica Infektivne bolnice u Zagrebu "Dr. Fran Mihaljević" istaknula je da situacija ide nabolje i da na Zaraznoj bolnici imaju mjesta za nove bolesnike.

Ujedno je upozorila i apelirala na građane da i dalje budu disciplinirani i da se prva faza popuštanja mjera odradi promišljeno.

- Ukoliko se budemo ponašali dobro, ljeto će biti s manje bolenika, ali moramo biti na oprezu jer se broj oboljelih može ponovno povećati na jesen - upozorila je Markotić, dok je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak govorio o detaljima novih mjera popuštanja, s kojima se kreće od sutra, s obzirom da i dalje dio obrtnika i trgovaca nemaju jasne upute kako postupati i na koji način obavljati svoje djelatnosti uz zadržavanje mjera distance i pojačane zaštite.