Ivan Čehok Foto: Grad Varaždin

U gradskoj vijećnici održan sastanak za pomoć tekstilnoj industriji Varteks

VV/MN | 21.8.2020. u 12:40h | Objavljeno u Aktualno

U petak je u Gradskoj vijećnici održan sastanak na temu položaja tekstilne industrije u Varaždinu na kojem su uz gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Ivana Čehoka i zamjenika Zlatana Avara prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Damir Habijan, saborski zastupnik Predrag Štromar, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, gradski vijećnik Bruno Ister te predstavnici tekstilne industrije Varteks d.d. – predsjednik Uprave Tomislav Babić i član Uprave Damir Radmilović.

S obzirom na značajne posljedice koje trpi cijela tekstilna industrija radi pandemije COVID-19, pa tako i varaždinski Varteks, gradonačelnik Ivan Čehok sazvao je sastanak na kojem su se razmatrale mogućnosti pomoći toj grani gospodarstva. Predstavnici Varteksa prezentirali su svoje poslovne rezultate, planove, projekcije po kvartalima i predložili neke konkretne mjere kojima bi se pomoglo ovoj varaždinskoj tvrtci da nastavi poslovati i zadrži svoje zaposlenike.

- Transformacija Varteksa iz tekstilne u modnu industriju u zadnjih je nekoliko godina polučila odlične rezultate koje je pandemija sada zaustavila i u interesu nam je da se učine koraci koji će im olakšati da nastave poslovanje - istaknuo je gradonačelnik. Svi prisutni složili su se da će se podržati i aktivno se založiti za realizaciju poslovnog plana Varteksa koji trenutno broji 1080 zaposlenih.

Na sastanku su tako dogovorene ključne stavke kojima će se pokušati iznaći rješenja, a to su da projekt razvoja kompleksa Varteksa postane strateška investicija od značaja za Republiku Hrvatsku, da se problematika uz pomoć naših saborskih zastupnika prezentira ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću te ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću radi pomoći vezane uz restrukturiranje te da se o Varteksu kao točci dnevnog reda raspravi na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, konkretno vezano uz UP-u, prostorne planove i isplatu preostalog duga Varteksa prema Gradu Varaždinu. 

varteks_1.jpg

varteks_5.jpg