Detalj s današnje konferencije za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici Foto: Grad Varaždin

Najbolji hrvatski stolnotenisački u humanitarnoj akciji za Wuhan, grad prijatelj Varaždina

VV/Grad Varaždin | 19.2.2020. u 16:27h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija za novinare na kojoj je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, uz predsjednika varaždinskog stolnoteniskog kluba Starr Ronalda Ređepa, najavila humanitarnu akciju za pomoć kineskom grad Wuhanu.

Naime, u organizaciji Grada Varaždina i stolnoteniskog kluba Starr, 1. ožujka 2020. godine održat će se humanitarni stolnoteniski mečevi s ciljem prikupljanja donacija za kupnji maski za građane Wuhana, grada prijatelja Gradu Varaždinu, koji je pogođen teškom epidemijom korona virusa.

- Humanitarna akcija će se održati u varaždinskoj Areni 1. ožujka., između našeg državnog prvenstva i Europskog prvenstva u stolnom tenisu, koja se održavaju u Varaždinu. Indirektni povod bio je incident u Dubrovniku, ali naglasak ne treba stavljati na to, već na ovu humanitarnu akciju koja je iz toga proizašla. Znamo da su Grad Varaždin i Wuhan gradovi prijatelji, a ovime konkretno želimo pomoći jednom igraču koji je trenutno u izolaciji u Wuhanu, a inače igra za Varaždin. Krajnji cilj je skupiti novac za kupnju maski koje bi poslali u Kinu – rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Prema najavi Ronalda Ređepa, akcija će okupiti najbolje hrvatske reprezentativce, igrat će cijela muška reprezentacija koja se plasirala kao prva u ekipnom dijelu Olimpijskih igara u Tokiju, zatim naša višestruka prvakinja Petra Petek, a bit će pozvani i svi građani kao i eminentne osobe iz Varaždina, da pomognu u ovoj hvalevrijednoj inicijativi.