U Gospodarskoj školi Varaždin predstavljen projekt "Prekvalifikacijom do posla" Foto: Varaždinska županija

U Gospodarskoj školi Varaždin predstavljen projekt "Prekvalifikacijom do posla"

Varaždinske vijesti | 17.4.2018. u 20:34h | Objavljeno u Aktualno

Uvodna konferencija za projekt "Prekvalifikacijom do posla", vrijedan 1.465.955,38 kuna uz 100-postotno financiranje iz europskih sredstava, održana je u ponedjeljak 16. travnja u Gospodarskoj školi u Varaždinu.

Prisutnima se u ime Varaždinske županije kao osnivača srednje Gospodarske škole obratio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je pohvalio projekte koji potječu direktno iz škola i naglasio da je Gospodarska škola predvodnik u provođenju raznih aktivnosti i projekata.

- Ovaj projekt je odlična reakcija na potrebe tržišta rada i upravo ovakvim programima prekvalifikacije, u ovom slučaju za zanimanja kuhar i slastičar, lakše će se doći do radnih mjesta, a i tržište će biti zadovoljeno. Bitno je da se ljudi educiraju, usavršavaju pa i prekvalificiraju kako bi lakše došli do posla. Varaždinska županija podržava svaki projekt koji je za dobrobit naših građana – rekao je Paljak.

Ujedno je naglasio da su u 2017.godini, i osnovne i srednje škole, putem međunarodnih i nacionalnih programa povukle preko 24 milijuna kuna. U navedeni iznos ne računaju se infrastrukturni projekti, već ovaj iznos otpada na tzv. "soft", odnosno manje projekte. Okupljenima se obratila i predstojnica regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Varaždinu Branka Šaško koja je izrazila zadovoljstvo pripremljenim projektom te važnost sudjelovanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u ovakvim projektima za lakše zapošljavanje nezaposlenih osoba. Prisutnima se obratila i ravnateljica Gospodarske škole Katica Kalogjera Novak zahvalivši svima koji su sudjelovali u izradi projekta kao i svima koji će sudjelovati u njegovoj provedbi.

Ovaj projekt prijavljen je u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020., u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unaprjeđenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti.

Konferenciji je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek te voditeljica projekta Martina Novak, mag.oec. 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci