"U Domu zdravlja Reformisti su uspjeli 'ubiti sve živo i mrtvo', ta institucija je devastirana" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"U Domu zdravlja Reformisti su uspjeli 'ubiti sve živo i mrtvo', ta institucija je devastirana"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.2.2022. u 08:57h | Objavljeno u Aktualno

- Prije tri godine četiri liječnika obiteljske medicine iz Doma zdravlja Ludbreg poslani su na specijalizaciju, a vratio se samo jedan. Ostalo su specijalizanti. Kada se ostali liječnici vraćaju sa specijalizacije i jesmo li pokriveni adekvatnim zamjenama? - zanimalo je SDP-ovu vijećnicu Kristinu Mirčetić Petrin na aktualnom satu Županijske skupštine. Također, zanimalo ju je što je s pedijatrima, a upozorila je kako je šator ispred Doma zdravlja Ludbreg uklonjen, pa roditelji male djece i penzioneri čekaju doktora na kiši, snijegu i suncu.

Župan Anđelko Stričak ustvrdio je kako su u proteklom mandatu, u protekle četiri godine, Reformisti i njihovi ravnatelji uspjeli u Domu zdravlja "ubiti sve živo i mrtvo".

- Ta institucija je devastirana, i nije mogla bolje funkcionirati kada je ravnatelj imao savjetnika sa srednjom stučnom tesarskom. Naravno, Reformista. Nije mogla bolje funkcionirati. Sada je bio izbor novog ravnatelja i čekam da mi Upravno vijeće pošalje neko izvješće da vidimo koga su izabrali i nakon toga dolazimo u Ludbreg da vidimo koje su mogućnsoti da se zdravstvena skrb u ludbreškom području unaprijedi - najavio je župan.