U Češkoj restorani i pivnice postali mjesni stranački odbori da bi se otvorili unatoč zabrani Foto: Ilustracija

U Češkoj restorani i pivnice postali mjesni stranački odbori da bi se otvorili unatoč zabrani

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.1.2021. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Iako je u Češkoj još na snazi lockdown, niz čeških restorana i pivnica otvorilo je vrata i počelo posluživati goste, piše plavakamenica.hr

Suočeni s posljedicama loše vladine politike i uzaludnošću argumentacije i prosvjeda, češki ugostitelji odlučili su pravno nadmudriti državu. Osnovali su političku stranku Otvorit ćemo Češku i obavijestili sve restorane, kafiće, pivnice i barove koji žele raditi da se prijave kao mjesni stranački odbori u kojima članovi stranke održavaju političke sastanke. Svaki restoran koji se prijavi bit će registriran kao stranački odbor, u njemu će se održavati sastanci, a gosti će biti članovi naše političke stranke. Sastanci lokalnih skupština, političkih stranaka i parlamenta izuzeti su iz zakona o izvanrednim situacijama”, objasnio je novinarima vođa pokreta otpora čeških ugostitelja Jiri Janeček, a prenosi plavakamenica.

U svakom lokalu koji se otvori bit će peticija za osnivanje političkog pokreta, a na ulazu oznaka da je lokal zapravo sjedište stranačke organizacije. U prvom valu registriralo se više od tisuću restorana i kafića. Otvaranje ugostiteljskih objekata ove subote Crk’o pas je najavio još početkom siječnja kad je bilo jasno da Vlada nema namjeru razmotriti popuštanje lockdowna - navodi ovaj portal.