Turizam iz zraka: balon na vrući zrak i ove će godine letjeti i predstavljati Varaždinsku županiju

IHR/Varaždinske vijesti | 10.1.2019. u 17:15h | Objavljeno u Aktualno

Jedna od najatraktivnijih stvari u turizmu Varaždinske županije u prošloj godini svakako je nabava balona na vrući zrak.

Riječ je o balonu s Rabuzinovim motivom „Svečanost cvijeća“, koji je prvi put predstavljen javnosti za Dane Varaždinske županije, prošle godine u rujnu.

- Želja nam je bila da budemo prvi na svijetu koji smo aplicirali jedno umjetničko djelo na balon. Kako javna nabava u tom dijelu nije prošla, pronašli smo partnera u Balon klubu Zagreb za korištenje promocije putem balona na vrući zrak. Balon je proizveden u Španjolskoj, oslikan je i predstavljen prošle godine u rujnu. Koristili smo ga tijekom Dana Varaždinske županije, u Vidovcu, u Novom Marofu, ali i u Zagrebu prilikom predstavljana varaždinskih proizvođača. Balon je sudjelovao i na Međunarodnom skupu balonaša u Mađarskoj, a koristit ćemo ga i tijekom ove godine prilikom manifestacija i promocije Varaždinske županije. Prave efekte njegovog predstavljanja diljem svijeta tek očekujemo – rekao je direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.