Tri razloga zašto ne smijete propustiti Voogle konferenciju 2019

Varaždinske vijesti | 27.3.2019. u 08:17h | Objavljeno u Aktualno

Ovog četvrtka, 28. ožujka, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se četvrta po redu Voogle konferencija.

Kao glavne adute ovogodišnje konferencije pod sloganom „Catalyze Croatia“ organizatori ističu 10 govornika iz SAD-a, 10 međunarodnih timova na startup natjecanju te „business speed dating“, novi format poslovnih sastanaka.

Stiže američki veleposlanik

U uvodnom dijelu konferencije govorit će Peggy Parfenoff, predsjednica WorldChicaga, organizacije koja direktno povezuje hrvatske eksperte s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija. Sudionicima će se obratiti i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar te američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst.

Kako ističe direktor Tehnološkog parka Varaždin Karlo Kukec, tri su glavna razloga zbog kojih ne smijete propustiti Voogle conference 2019., te ih navodi kao savjete: Budi inspiriran primjerima dobre prakse, pronađi investitora za svoj poslovni pothvat i upoznaj zanimljive ljude na networkingu!

Budi inspiriran primjerima dobre prakse

- Na konferencije ovakvog tipa dolazi se i zbog motivacije i inspiracije te ideja koje vam padaju na pamet slušajući ljude koji su uspjeli i koji žive i rade ono što vole. Organizatori su se potrudili dovesti renomirane govornike koji su uspješni i prepoznati u poslovnoj tematici kojom se konferencija bavi. U svakoj od priča sigurno ćete izvući neku ideju, pouku ili motivaciju za primjenu u poslovanju vlastitog poduzeća ili na temelju nje unaprijediti uslugu ili proizvod koji nudite klijentima - ističe Kukec.

Pronađi investitora za svoj poslovni pothvat

- Ovakve događaje posjećuju poslovni ljudi koji su u potrazi za novim investicijskim prilikama. Oni se pojavljuju u raznim 'oblicima'. Bit će ih u službenom dijelu konferencije, u ulozi mentora ili evaluatora. No, bit će i kamuflirani među 'običnim' posjetiteljima. Iz tog je razloga uvijek preporučljivo imati spreman 'high level pitch' svoje poslovne ideje i efikasno je komunicirati. Nemojte očekivati da ćete odmah zaključiti investiciju, zapravo nije ni dobro da vam to bude cilj. Neka vam cilj bude otvoriti si prostor za daljnje pregovore u koje ćete ući vrlo brzo nakon konferencije. Optimalno razdoblje za poduzimanje takvih koraka je desetak dana - savjetuje Kukec.

Upoznaj zanimljive ljude na networkingu!

- Voogle konferencija ima i dio programa namijenjen networkingu. Neke konferencije omogućuju vam da si sastanke dogovarate unaprijed putem službene platforme konferencije, Voogle pak organizira tzv. blind dating i speed dating princip networkinga. Prikupite što više poslovnih kontakata i posjetnica, a dan nakon konferencije obavezno napravite 'follow up'. 'Follow up' obavezno treba biti personaliziran i u e-mailu u kojem kontaktirate osobu koju ste upoznali obavezno se referirajte na specifičnu temu koje ste se dotaknuli u razgovoru s tom osobom - napominje direktor TP-a Varaždin.

Još uvijek nije kasno da se registrirate za ovogodišnju Voogle konferenciju: www.voogleconference.com, a ako pak niste u mogućnosti fizički prisustvovati, program možete pratiti putem live streama: https://youtu.be/fILHLVxATnk.

Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom organizacije WorldChicago, US State Departmenta, Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Lokalni partneri konferencije su Turistička zajednica Grada Varaždina, IT media, Adssential, KREDA, GeekDesign, Sandra Stipan photography, Flash i MagicNET.