TRAKOŠĆAN "Ako je Nadzorni odbor INA-e sve trebao znati, kako Čačić onda ne zna zašto kasne radovi na jezeru?" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

TRAKOŠĆAN "Ako je Nadzorni odbor INA-e sve trebao znati, kako Čačić onda ne zna zašto kasne radovi na jezeru?"

IHR/Varaždinske vijesti | 22.9.2022. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno

Na aktualnom satu Županijske skupštine SDP-ovog vijećnika Luku Zrinskog zanimalo je zašto kasne radovi na izmuljivanju Trakošćanskog jezera.

- Ispada da sigurno neće biti gotovi ove godine. Što se događa i kada će radovi završiti? - pitao je SDP-ov vijećnik župana Anđelka Stričaka koji je podsjetio kako je Ugovor o izvođenju radova na izmuljivanju potpisan u ožujku prošle godine.

- Do rujna prošle godine se nije događalo ništa, znači dok ja nisam okupio sve aktere i tek tada počinju određene aktivnosti. Varaždinska županija je bila zadužena da izvrši izlov ribe i mi smo to odradili. Sve ostalo sada je na Hrvatskim vodama, odnosno hoće li Hrvatske vode "stisnuti" nadzornog inženjera da sve to malo ubrza, jer prema mojim informacijama, mjesec dana se čeka na suglasnost nadzornog inženjera da odobri određene radove. Između ostalog, s obzirom na to da Reformisti još nisu izašli iz koalicije, još uvijek su njihovi dužnosnici na svojim pozicijama, rok je bio 15. rujna, ali zaboravili su reći koje godine. Kako su još uvijek "gore", samim time, Čačić je još uvijek potpredsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda. Možda on ima koju informaciju više. Jer, gledajte, ako su Reformisti i Čačić tvrdili da su članovi Nadzornog odbora INA-e sve morali znati, kako to da on ništa ne zna? Ništa! U kojoj je fazi izmuljivanje jezera ne zna, što se događa u Varkomu, ništa ne zna i za ništa čovjek nije odgovoran. Najveći uspjeh je otići na N1 i pametovati - rekao je Stričak te se pitao tko plaća sve te silne objave.

- Tko? Tko plaća te plaćene nastupe? Nema odgovora. Muk. Povreda poslovnika. Znači, Trakošćansko jezero su odgovorne Hrvatske vode, a naša upravna tijela su na ispomoći i "gurat" ćemo taj projekt koliko god možemo - rekao je Stričak.