"Todorića" zanimalo zašto se Stričak nije odrekao plaće: "Gori ste nego Hitlerov ministar propagande Goebbels!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

"Todorića" zanimalo zašto se Stričak nije odrekao plaće: "Gori ste nego Hitlerov ministar propagande Goebbels!"

IHR/Varaždinske vijesti | 21.9.2022. u 11:36h | Objavljeno u Aktualno

- Molim vas župane da nam odgovorite zašto se niste odrekli svoje plaće, kao što ste najavili u sučeljavanju sa županom Čačićem 26. svibnja prošle godine u 25. minuti i 40. sekundi sučeljavanja? - zanimalo je vijećnika Željka Bedekovića iz redova Reformista na aktualnom satu Županijske skupštine, koji je i pustio snimljenu izjavu aktualnog župana da će biti volonter.

Bedeković je rekao kako se bivši župan svoje plaće odrekao i primao samo bruto naknadu u iznosu od 8245 kuna, dok aktualni župan plaću ima veću i od gradonačelnika Zagreba.

- Hoćete li se odreći svoje plaće za humanitarne svrhe? Odgovorite mi samo s da ili ne, bez petljanja i izmotavanja, vi ste ovakvi ili onakvi. Samo da ili ne – rekao je Bedeković koji je ustvrdio kako su u prvom i drugom mandatu bivšeg župana obnovljeno sve škole i sportske dvorane, pa je predložio kako da Varaždinska županija osigura besplatnu prehranu za se učenike.

- Svega 2 % proračuna Županije je za to potrebno. Naslijedili ste 50 milijuna kuna više u proračunu prilikom preuzimanja vlasti. Zašto to niste učinili? - zanimalo je Bedekovića.

Stričak je ustvrdio kako očito nema potrebe da bilo što rade jer su sve u Županiji odradili Reformisti dok su bili na vlasti.

- Kad govorimo o školama i bolnicama i svemu onome za što je nadležna Varaždinska županija, nema potrebe da išta radimo kad je sve realizirano. Koliko ste tek projekata realizirali preko fondova EU, mi doista nemamo više što raditi. Nema potrebe ni za Županijskom skupštinom. Znate tko je bio Rade Buljubašić? To je bila prva osoba optužena zbog nedolaska na posao. Vi ste, baš kao Rade Buljubašić, dolazili na posao, Županija je plaćala stranačkog potrčka za stranačke poslove i to je svima jasno, osim vama - uzvratio je aktualni župan Stričak.

Što se tiče sučeljavanja i obećanja u predizbornoj kampanji da će biti volonter, župan Stričak je rekao kako je bio volonter kao načelnik općine i to za - 0 kuna.

- Biti volonter znači ne primati nikakvu naknadu. Što se tiče tog sučeljavanja, bivši župan je odgovorio da će za to ponovno biti prilika, da budem volonter, ako postanem župan. Kao da je znao. Ja sam u tom sučeljavanju rekao da ću naravno biti ponovno volonter na način kao vi. Župan Čačić je primao puni iznos mirovine i pola plaće župana. Kad se sve zbroji, to je više od plaće župana. Hitlerov ministar propagande Goebbels bi se posramio kad bi ovo čuo. Toliko laži i obmana nisam čuo još od nikoga. Toliko lagati nitko ne zna, a još nismo od vas dobili odgovor na pitanje zašto ste najveći OPG-ovac u Županiji, s toliko nekretnina, kao varaždinski Todorić - rekao je župan Stričak i ponovio kako je u sučeljavanju rekao da će biti volonter na način kao bivši župan.

Vijećnik Željko Bedeković bio je nezadovoljan odgovorom te je upozorio na pridržavanje osnovnih pravila ponašanja.

 - Prvo, kada vam netko postavi pitanje, osnove opće kulture su odgovoriti na njega. Niste rekli ni da ni ne, već osobno napadate, OK to je vaš stil. Župan Čačić nije primao plaću nego naknadu, vi primate 26.140 kuna bruto. Recite da ili ne. Znate kako je Rojs rekao u Saboru, jesi ili nisi? Za Goebbelsa uopće neću komentirti, to je ispod svake razine - ustvrdio je Bedeković.