Tko uzurpira prostore 3. mjesnog odbora Varaždina?!

VV | 19.1.2021. u 09:23h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnjem aktualcu 35. sjednice Gradskog vijeća, vijećnik SDP-a Miroslav Marković je uputio dva upita vezana za 2. i 3. mjesni odbor, odnosno o službenim prostorijama tih mjesnih odbora. U slučaju 3. mjesnog odbora, naveo je primjedbe da se prostori koji se inače koriste za sjednice mjesnih odbora, koristi privatno jedna od stanarki, a prema navodima Markovića, članica mjesnog odbora iz redova HDZ-a.

- Neću imenovati tko zbog GDPR-a, ali radi se o jednoj prostoriji koja je pod ključem, a navodno ta žena tamo čak i kuha nešto te je ajmo reći to tako, privatizirala prostor mjesnog odbora. Ja bih volio da mi netko iz Grada odgovori  da li je to istina, to je broj jedan, i što možemo napraviti da se to ne događa. Da se prostori 3. mjesnog odbora koristi za ono što jesu, svrhu koja je namijenjena, a to je za vijeće, udruzi i građanima - rekao je Marković.

- Ne znam što se događa u 3. mjesnom odboru, ali ispitat ćemo. Sumnjam da netko uzurpira dio prostora, ali ako uzurpira mora vratiti, ali čisto sumnja da bi netko mogao uzurpirati dio prostora - rekao je kratko Čehok.

U svom drugom upitu je govorio o lošim uvjetima zgrade i prostora koji se koriste za 2. mjesni odbor.

- Sve objekte koje posjeduju naši mjesni odbori odnosno koje koriste, Grad će urediti ili polako uređuje. Nije to jednostavno napraviti. Imate tu novih i starih objekata i suvlasničkih odnosa, ali nadam se da nije stanje takvo da se sjednice ne bi mogle održavati - objasnio je Čehok.