Tko sve kroji sudbinu Varteksa, čiji se radnici vraćaju na posao i strepe za budućnost? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko sve kroji sudbinu Varteksa, čiji se radnici vraćaju na posao i strepe za budućnost?

Ivica Kruhoberec | 22.8.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Varteks, koji se nalazi korak do (pred)stečajnog postupka situaciji nakon ostavki predsjednika uprave Tomislava Babića i zamjenika predsjednika nadzornog odbora Igora Žgonje te posebice blokade računa, dobio je nove čelnike.

Međutim, do blokade nije došlo, iako su je očekivali nakon najave novog kruga pregovora njegovih vjerovnika, banaka i dioničara, koji se dosada nisu uspjeli dogovoriti o načinu raspodjele novca od prodaje nekretnina.

Na sjednici nadzornog odbora Varteksa, koja je održana prošle srijede, za njegovu je predsjednicu imenovana Mirjana Droptina, dosadašnja članica nadzornog odbora, dok je nova zamjenica predsjednice Božica Čićek-Mutavdžić, sindikalna čelnica i predstavnica zaposlenika, koja je također bila u nadzornom odboru u kojem je i dalje Ivo Šulenta.

Dok je unutar nadzornog odbora došlo samo do preslagivanja, veće su se promjene dogodile u upravi. Dražen Dobiš, direktor proizvodnje u Varteksu, izabran je u upravu Varteksa u kojoj je od sredine srpnja Valentina Pihir, prokuristica koja je zamijenila svoju prethodnicu.

U Varteksu se nadaju, nakon konsolidacije tijela društva, i deblokadi računa.

- Zaista se trudimo riješiti obaveze, imamo dnevne prilive s kojima možemo, uz određenu dinamiku, rješavati dugove. Naravno, i plaću, koja bi trebala biti 26. kolovoza. U ovom trenutku nitko ne može dati garanciju da plaća bude, ali nitko ne može dati garanciju da je ne bude - rekla nam je Božica Čićek-Mutavdžić, dodajući da se ovog ponedjeljka radnici vraćaju na posao s uobičajenog kolektivnog odmora, koji im je prošli tjedan produljila uprava na njihov zahtjev...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u