Tko su novi, odnosno stari (privremeni) pročelnici u Gradu Varaždinu

Varaždinske vijesti | 7.12.2017. u 07:58h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su nedavno iznenada, ali ne i svojevoljno svih sedmero varaždinskih gradskih pročelnika gotovo istovremeno stavili na raspolaganje svoje mandate gradonačelniku Ivanu Čehoku, doznajemo tko će voditi upravne odjele sve do preustroja varaždinske gradske uprave, koja se očekuje u siječnju, kada bi broj upravnih odjela mogao porasti sa sadašnjih sedam na devet.

Upravni odjel za poslove gradonačelnika, umjesto Branke Matavulj, vodit će tako Dražen Dretar, dipl. sociolog i dugogodišnji djelatnik Grad Varaždina zadužen za protokol.

Dr. Tomislav Bogović, koji je dugogodišnji savjetnik za lokalnu samoupravu u Gradu Varaždinu i v.d. direktora Aquatehnike, novi je v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju, a također dugogodišnja djelatnica Grada Varaždina Draženka Dević je v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam vodit će Roberto Krajcer, umjesto Marija Samboleca, koji je nedavno izabran za predsjednika varaždinskog HNS-a.

Dok gradonačelnik Čehok, očekivano, nije imao razumijavanja prema donedavnim pročelnicima iz redova HNS-a, koji su postali pomoćnici pročelnika i slično, to se ne bi moglo reći za pročelnike iz redova SDP-a, odnosno onima koji su (bili) njima bliski.

Naime, Damir Mikulić i dalje će voditi Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, isto tako Upravni odjel za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove vodit će Mirna Kezele, a Upravni odjel za financije, proračun i javnu nabavu Mirela Ivanković, propala kandidatkinja za predsjednicu varaždinskog SDP-a, kojoj je upravo pročelnička dužnost bila „uteg“ u izbornoj utrci, iako je ona tvrdila suprotno tijekom unutarstranačkih izbora.

Za razliku od dobre zastupljenosti kadrova SDP-a, među novim, odnosno starim v.d. pročelnicima nema nikog iz HDZ-a ili bliskog toj stranci, iako Glas za Varaždin i ta stranka čine većinu u Gradskom vijeću.