Jesu li i oni cijepili članove svojih obitelji i tko je odgovoran za cijepljenja preko reda? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Jesu li i oni cijepili članove svojih obitelji i tko je odgovoran za cijepljenja preko reda?

VV | 20.2.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

U siječnju su se u varaždinskoj bolnici cijepili supruga ravnatelja bolnice Nenada Kudelića, koja je zdravstveni radnik i radi u vrtićkim jaslicama i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković. 

Potvrdili su to u varaždinskoj bolnici iz koje su jučer pojasnili kako su se oni cijepili takozvanom "sedmom dozom", a tako su cijepili i radnike Opće bolnice Varaždin, zdravstvene radnike u mirovini, radnike obrazovnih ustanova za zdravstvene kadrove, članove obitelji radnika Opće bolnice Varaždin, odnosno druge u tom trenutku dostupne osobe.

- OB Varaždin: Cijepili smo i članove obitelji i druge dostupne osobe kako bismo upotrijebili sve doze

Cijepljenje preko reda ovih dana glavna je tema vezana uz COVID-19, a SDP-ova saborska zastupnica i kandidatkinja za varaždinskog župana Barbara Antolić Vupora kaže kako je Nacionalni stožer odgovoran za protokol i način procijepljivanja stanovništva.

- Kao i kod mnogih drugih odluka i ovdje je Stožer propustio donijeti jasne i nedvosmislene mjere koje bi olakšale njihovu primjenu na terenu. S obzirom da su one nedorečene, sasvim je razumljivo da imamo slučajeve koji su u najmanju ruku upitni, što je slučaj ovih dana širom Hrvatske. I upravo kada se tako nešto dogodi na savjesti je provoditelja, odnosno onog koji donosi odluku na terenu, da odluči tko će se cijepiti prije ili kasnije. Mnogi se tako stavljaju u težak i nezavidan položaj, a uzrok je toga svega, još jednom ističem, nejasno i nepotpuno određeni protokoli od strane Nacionalnog stožera - istaknula je.

Na cijepljenje preko reda osvrnuo se i saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak koji je rekao kako se u njegovoj obitelji nitko nije cijepio preko reda.

- Moja bliža i daljnja rodbina čeka na svoj red - rekao je.