Tjedan cjeloživotnog učenja: Štromar dodijelio potvrde

| 7.10.2015. u 14:36h | Objavljeno u Društvo

- Svjedoci smo iz dana u dan kako svijet ide naprijed, i kako brzo dolazi mnoštvo informacija i novih saznanja te se otvaraju nova područja. Važno je stoga da učimo cijelog života. Sada pokazujemo kako su naši ravnatelji i nastavnici najaktivniji u tome jer upravo oni cijelog života uče. Varaždinska županija i dalje će poticati razvoj obrazovanja kao prioritetne djelatnosti - rekao je varaždinski župan Predrag Štromar povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja.

Tim je povodom dodijelio potvrde ravnateljima osnovnih i srednjih škola - polaznicima programa usavršavanja "Strategijski menadžment i odlučivanje u obrazovanju".

Programe cjeloživotnog obrazovanja u srednjim školama Varaždinske županije predstavio je Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport. Istaknuo je da je u spomenutom sudjelovalo devet obrazovnih ustanova, kroz programe prekvalifikacije, osposobljavanja i usavršavanja. U protekloj školskoj godini te su programe prošla 1.202 polaznika, a  u programima obrazovanja sudjelovale su Strojarska i prometna škola Varaždin, Medicinska škola, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola, Elektrostrojarska škola, Gospodarska škola, Srednja strukovna škola, Srednja škola „Arboretum Opeka“ koja je imala najveći broj polaznika, njih 382, zatim FOI i Centar izvrsnosti za komunikaciju Novi Marof. Time su i same škole ostvarile dobit od preko milijun kuna.

- Spomenuti programi doprinose uspješnosti polaznika na tržištu rada, pokazuju kvalitetnu sposobnost obrazovnog sustava Varaždinske županije za osiguranje programa cjeloživotnog učenja, te je dokaz da su naše škole itekako poduzetničke što dokazuje i navedena dobit - rekao je Huđek.

O provedenom stručnom usavršavanju "Strategijski menadžment i odlučivanje u obrazovanju" govorila je izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa. Melita Jeremić iz Centra izvrsnosti za komunikaciju dala je osvrt na provedene programe „Misli pozitivno, osjećaj se dobro!“ čiji su polaznici bili nastavnici Srednje škole Novi Marof i program „Ostavi trag – vještine prezentiranja“ čiji su polaznici bili učitelji razredne i predmetne nastave osnovnih škola Bisag, Breznički Hum, Ljubešćica, Podrute, Svibovec, Varaždinske Toplice te Visoko. Njima su ovom prilikom također dodijeljene potvrde. Osim njih, potvrde su primili i predavači programa usavršavanja: „Strategijski menadžment i odlučivanje u obrazovanju“ s Fakulteta organizacije i informatike i Centra izvrsnosti za komunikaciju.