Tin Jurak izabran za potpredsjednika nacionalne Mladeži HDZ-a Foto: HDZ Varaždinske županije

Tin Jurak izabran za potpredsjednika nacionalne Mladeži HDZ-a

Varaždinske vijesti | 1.12.2021. u 15:49h | Objavljeno u Aktualno

- U nedjelju su održani unutarstranački izbori za Predsjedništvo Mladeži HDZ-a na kojima su članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije ostvarili povijesni uspjeh. Naime, po prvi puta u povijesti, njihov je član izabran u Predsjedništvo na nacionalnoj razini, priopćili su iz županijskog HDZ-a.

Riječ je o Tinu Juraku, najmlađem varaždinskom županijskom vijećniku i predsjedniku Mladeži HDZ-a Varaždinske županije koji je izabran za potpredsjednika na nacionalnoj razini.

- Izbori su po prvi puta održani po principu „jedan član – jedan glas” što predstavlja velik iskorak u daljnjem radu organizacije - dodaju iz HDZ-a.

Zahvalivši svim članicama i članovima Mladeži HDZ-a koji su u nedjelju izašli na izbore i ukazali mu povjerenje, novi potpredsjednik Jurak naglasio je kako je ovaj izbor velika čast, ali i odgovornost.

-Ovi izbori održani po načelu „jedan član – jedan glas” predstavljaju velik iskorak u daljnjoj demokratizaciji rada HDZ-a i Mladeži HDZ-a te podizanju razine transparentnosti na čemu ćemo u budućem razdoblju još više inzistirati. U daljnjem radu trudit ćemo se prepoznavati probleme mladih, nuditi ostvariva rješenja tih problema i biti nositelji politika za mlade – poručio je Jurak.

Uz čestitke novoizabranom predsjedniku Mladeži HDZ-a Maksimilijanu Šimraku, zamjeniku predsjednika Domagoju Ćoriću te novoizabranim potpredsjednicima i članovima Predsjedništva Mladeži HDZ-a, Jurak je "posebno zahvalio predsjedniku HDZ-a Varaždinske županije Anđelku Stričaku koji županijskoj Mladeži pruža svakodnevnu podršku u njihovom radu".

- Zahvaljujem i predsjedniku Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Ivanu Salopeku, predsjedniku Mladeži HDZ-a Grada Varaždina Jurici Pajtaku na pomoći u svim predizbornim aktivnostima i predsjedniku Županijskog izbornog povjerenstva Saši Vurušiću na uspješnoj organizaciji i provedbi unutarstranačkih izbora. Dosadašnjem predsjedniku Ivanu Vidišu zahvaljujem na suradnji u izazovnom mandatu obilježenom potresom i pandemijom koronavirusa – rekao je Jurak.

Na nedjeljnim izborima za predsjednika je izabran Maksimilijan Šimrak, za njegovog zamjenika Domagoj Ćorić, a za potpredsjednike, uz Tina Juraka, Josip Gojak, Leon Lukinić, Livia Maduna i Josip Ukalović. Izabrani članovi Predsjedništva su Marko Brnjić, Mateja Čutura, Domagoj Kelović, Emanuel Sinković i Jakov Stanić.

tin_jurak_01122021_1.jpeg

tin_jurak_01122021_2.jpeg