Svi interventni sustavi operativnih snaga Varaždinske županije stavljeni na raspolaganje Foto: VV arhiva

Svi interventni sustavi operativnih snaga Varaždinske županije stavljeni na raspolaganje

Varaždinske vijesti | 29.12.2020. u 15:46h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije je po primitku poziva Kriznog Stožera Ministarstva zdravstva odmah poslao jedan tim hitne pomoći te jedan tim saniteta u pomoć ljudima pogođenima u današnjem potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

>> Novi potres kod Petrinje 6.3 po Richteru, osjetilo se i podrhtavanje u Varaždinu

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije u pripremi ima još tri tima hitne ukoliko bude potrebno.

- Svi interventni sustavi operativnih snaga Varaždinske županije stavljeni su na raspolaganje kriznim stožerima te su već reagirali na tragediju koja je pogodila Sisačko-moslavačku županiju. Timovi hitne pomoći su poslani u pomoć, pri čemu je tim hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije transportirao iz Petrinje prve unesrećene u Sisačku bolnicu, dok će tim saniteta preuzeti unesrećene u Sisku i voziti ih po potrebi u Zagrebačke bolnice - priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Profesionalna vatrogasna postrojba uputila je u potresom pogođeno područje tim profesionalnih vatrogasaca s interventnim vozilom koji su tamo brzo pristigli, a još je 10 timova spremno za koje su se javili aktivni članovi vatrogasnih postrojbi iz cijele županije i stoje na raspolaganju prema potrebi, o čemu je župana Radimira Čačića izvijestio zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Ivica Labaš.

- Društvo Crvenog križa Varaždinske županije uputit će dva tima za psiho-socijalnu pomoć koji će od sutra biti na raspolaganju građanima Grada Petrinje - izvijestio je ravnatelj Društva crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac.