Tijekom vikenda brojna događanja i okupljanja, policija apelira na strpljenje u prometu

VV | 13.5.2022. u 18:26h | Objavljeno u Aktualno

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će tijekom cijelog vikenda na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu. Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet i poštivanje prometnih propisa jer ovoga vikenda na području Varaždina i okolice ima dosta događanja s puno sudionika.

U vremenu od 13. do 15. svibnja na prostoru Izletišta Aqua City u Varaždinu, održava se moto-susret u organizaciji Moto kluba „Baroker“. Tijekom javnog okupljanja predviđen je niz zabavnih sadržaja, a na istom se očekuje oko 400 motociklista.

Također, u subotu 14. svibnja od 15 do 17 sati, održat će se defile motociklista ulicama grada Varaždina te kroz Kućan Marof, Kelemen, Jalžabet, Šemovec i Trnovec Bartolovečki i povratak na Izletište.

- Vezano uz navedeno, kao i uz niz javnih okupljanja na području Varaždinske županije tijekom ovog vikenda, molimo sve sudionike u prometu, a posebno vozače motocikala, da poštuju prometne propise, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola - poručuju iz PU varaždinske.

U subotu, 14. svibnja od 10.30 do 12.30 sati, u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, održat će se „3. humanitarna utrka grada anđela“. Vezano uz navedeno, predviđeno je zatvaranje prometa vozila na trasi kretanja natjecatelja i to: Kapucinski trg – ulica Ankice Opolski – Gundulićeva ulica – Pavlinska ulica – ulica Alojzija Stepinca – Kolodvorska ulica – ulica Julija Merlića – ulica Kralja Petra Krešimira IV. – Preradovićeva ulica – ulica Ognjena Price – ulica Frana Kurelca – Bakačeva ulica – Uršulinska ulica – Kapucinski trg.

Promet će se u tom vremenu odvijati obilaznim pravcima.