TPV je tijekom 2015. godine provodio aktivnosti na projektu "Izrada projektne dokumentacije za novi TPV-CKOIE"

Tehnološki park Varaždin: Smanjenje prihoda zbog-amortizacije imovine

M.P./Varaždinske vijesti | 26.12.2015. u 17:06h | Objavljeno u Aktualno

Razlog smanjenja prihoda Tehnološkog parka Varaždin u 2015. godini je – amortizacija imovine.

Proizlazi tako iz odgovora direktora TPV-a Josipa Boraka nezavisnom gradskom vijećniku Zlatanu Avaru. Njega je, naime, na sjednici Vijeća početkom prosinca zanimalo zašto su se prihodi u TPV-u prepolovili.

Začuđuje me što financijski pokazatelji za devet mjeseci govore da će prihodi biti duplo manji u 2015. nego što su bili u 2014. Je li to bio razlog odlaska bivšeg direktora? - glasilo je Avarovo pitanje.

Borak je u svom odgovoru pojasnio da je značajan iznos prihoda TPV-a činio iznos amortizacije dugotrajne imovine na temelju ulaganja u obnovu i rekonstrukciju zgrade financiranu iz bespovratnih sredstava.

- Za 2014. godinu taj je iznos amortizacije bio 1,5 milijuna kuna. Budući da je do kraja 2014. amortiziran gotovo cijeli iznos dugotrajne imovine na temelju ulaganja u obnovu i rekonstrukciju zgrade, uz prihod za 2015. godinu ući će znatno manji iznos u odnosu na prethodne godine, što će utjecati na smanjenje ukupnih prihoda, ali proporcionalno tome i na smanjenje ukupnih rashoda - stoji u odgovoru Boraka.

Usto, naveo je da je TPV tijekom 2015. godine provodio aktivnosti na projektu „Izrada projektne dokumentacije za novi TPV-CKOIE“, što je također predstavljalo ograničavajući faktor u pružanju ostalih usluga TPV-a na tržištu, na temelju kojih se ostvaruju prihodi.

- Zbog toga će ukupni prihodi, ali i ukupni rashodi za 2015. godinu biti niži u odnosu na 2014. godinu - najavljuje Borak.

Inače, ukupni prihodi tvrtke lani su iznosili 4,4 milijuna kuna, a ukupni rashodi 4,1 milijun kuna. Dobit je ostvarena u iznosu od 267.399 kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci